Közélet

2010.07.01. 19:26

Új burkolatot kap az 53-as út

Hamarosan megújul a határátkelő miatt óriási teherforgalomnak kitett 53-as út burkolata a kisszállási körforgalomtól az országhatárig. A súlyos rakománynyal közlekedő teherautók miatt ezen a szakaszon fokozottan jelentkezett az aszfalt nyomvályúsodása, megsüllyedése, kátyúsodása.

Zsámboki Dóra

A tervek szerint a Nemzeti Infrasrtuktúra Fejlesztő Zrt. 215 millió forintot költ az útszakasz felújítására. A legkésőbb jövő tavaszra elkészülő beruházás eredményeként több mint 13 kilométer hosszan kerül új burkolat az útra. A szakasz alkalmassá válik a 11,5 tonna megengedett tengelyterhelésű járművek közlekedésére, illetve az új 7,5 méter széles burkolat biztonságosabbá teszi az utazást.

Szabványosítják a 55-ös és 53-as út kereszteződésében a körforgalmat, új körforgalom is épül Tompán a Kelebia illetve Csikéria felé vezető utak kereszteződésében a Cifrakapunál. A biztonsági sávval és új, kiszélesített padkával ellátott útszakasz felújításának előkészületei már megkezdődtek, minden valószínűség szerint néhány hónap múlva a konkrét munkának is nekifognak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!