Közélet

2010.07.13. 23:18

Olcsó jegytől nő a család

Szigorodott a családi jegy használata a kecskeméti élményfürdőben. A 10-15 fős „nagycsaládoknak” a fürdőnadrág mellé a lakcímkártyát is érdemes bepakolni.

Rákász Judit

Visszaélések történtek a családi jeggyel, ezért az élményfürdőt üzemeltető Hírös Sport Nonprofit Kft. szigorítja a kedvezményes belépő használatát – olvasható a cég közleményében. Arra voltunk kíváncsiak, milyen visszaélések miatt volt szükség az új szabályokra, és hogyan vehető igénybe a családi jegy mostantól. Kérdéseinket Ludvigh Zoltán sportszakmai igazgatónak tettük fel.

– Kétféle családi jegy váltható meg a kecskeméti élményfürdÕben az idei szezonban. Az egyik a már jól ismert 4500 forintos, egész napra szóló jegy, amellyel két felnőtt és három gyerek mehet be a fürdőbe. Újdonság a 3300 forintos családi jegy, amellyel hétköznapokon délután 3 órától lehet bejutni a strandra. Ennél a jegynél azonban eddig nem volt maximálva a gyerekek száma. Vagyis nyitva maradt egy kiskapu, amelyen néhányan gyorsan meg is próbáltak bejutni. Előfordult, hogy egy-két felnőtt 10-15 gyerekkel vette igénybe a családi jegyet, mondván, ilyen nagy a család.

Így míg a félnapos (15 óra után megváltható) gyerekjegy 700 forint, a „nagycsalád” tagjainak fejenként 200-300 forintot kellett összeadni. A szigorítás értelmében a családi jegyet azok vehetik igénybe, akik bizonyítani tudják – például a lakcímkártya felmutatásával –, hogy valóban egy családba tartoznak. Ludvigh Zoltán hangsúlyozza: nem akarják vegzálni a pihenésre vágyó családokat. Céljuk, hogy azok vehessék igénybe a kedvezményt, akiknek tényleg jár.

– A közgyűlés azzal a szándékkal fogadta el az új családi jegy bevezetését, hogy minél több kecskeméti és környékbeli család pihenhessen a strandon – mondta a sportszakmai igazgató. – Egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy elutazzanak nyaralni. Fontos, hogy a nehezebb anyagi körülmények között élők is kikapcsolódhassanak. Természetesen nem kérjük el a lakcímkártyát a 4-5 fős családoktól. Csak a kiugróan nagy létszámmal érkezők számíthatnak ellenőrzésre. Esetükben sem bántó szándékkal, hiszen Kecskeméten nem elterjedt a bliccelés. Ezért is fontos, hogy minél korrektebben járjunk el.
Bár az elmúlt hétvégén nem dőlt meg az eddigi látogatórekord, a kánikulának köszönhetően egyre nagyobb a forgalom a strandon. Ha folytatódik a jó idő, sikerülhet behozni valamit azon a lemaradáson, amelyet a kora nyári hideg okozott.

Mint megtudtuk, népszerű a reggel 6 órás úszás. Nemcsak azok járnak ki korán reggel úszni, akik az uszoda helyett kénytelenek most a strandot választani, hanem azok is, akik az elmúlt években kritizálták a 9 órás nyitást, mondván, kora reggel a legjobb úszni a szabadban.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!