Közélet

2010.07.13. 14:00

A polgármester nem küzd ősszel

Sem független jelöltként, sem más párt színeiben nem kíván harcba szállni a polgármesteri székért Révfy Zoltán – jelentette be kedden Baja első embere.

R. R.

Percekig zúgó taps hangjai szűrődtek át a polgármesteri hivatal díszterméből kedden délelőtt a mellette lévő Borbíró terembe, ahol a sajtó képviselői a polgármesterre vártak. Mint tudjuk, Kerényi János, a Fidesz regionális igazgatója Zsigó Róbert országgyűlési képviselő polgámesteri jelölését jelentette be, nem lehetett tudni, mit tesz Révfy. Mi lesz, mégis indul? – gondolhatta a média, később azonban egyre világosabbá vált, ez valami más: ezek a sajnálkozás hangjai, nem az örömnek szólnak. 
 
Aztán felpattant az ajtó, és egyre–másra távoztak kisírt szemű emberek, hivatali munkatársak, sportolók, végül a polgármester és családja hagyta el a termet. Révfy Zoltán mindössze egyetlen percet kért a sajtótól, mielőtt ismertette döntését: nem indul a polgármesteri székért. 

– Ma reggel kaptam egy levelet Kerényi Jánostól, a Fidesz Dél-Alföldi Szervezetének regionális igazgatójától. Értesítettek, hogy az országos választmány döntése szerint Zsigó Róbertet jelöli a Fidesz Baja város polgármesterérül. Én korábban kifogással éltem a megyei választmány felé, melyre választ a mai napig nem kaptam. Ezért azt a döntést hoztam, hogy sem más párt színeiben, sem független jelöltként nem indulok Baja város polgármesteri székéért a 2010-es önkormányzati választásokon – jelentette be. 

Révfy Zoltán egyelőre úgy tervezi, polgári foglalkozásába tér vissza, és jogászként dolgozik a jövőben. – Független jelöltként a polgármesteri székért indulni akkor felelős döntés, ha a jelölt a képviselő-testületben többséggel rendelkezik. Ez a jelenlegi helyzetben nehezen teremthető meg. Figyelembe vettem azt is, hogy a kormánypárt kétharmados többséggel bír. Ha én ennek a pártszövetségnek a támogatását elhagyva indulnék, az a város számára jelenthetne hátrányt. Ezért döntöttem úgy, hogy nem kívánok harcba szállni a polgármesteri székért – indokolta döntését Révfy Zoltán.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Révfy Zoltán emelt fővel áll majd fel a polgármesteri székből
[/caption]  

Az elmúlt hetekben megtapasztalhatta Baja első embere, milyen sokan állnak mellette a városban. Ennek ellenére nem szeretné megosztani a bajaikat. – Mindig a konszenzust kerestem – hangsúlyozta – most is így teszek. Számomra  a város érdekei előbbre valók, mint a személyes ügyem.

Révfy Zoltán elmondta, milyen sokra tartja azt a négyéves munkát, amit a képviselő-testülettel együtt végeztek. A múlt héten nyilvánosságra hozott közvéleménykutatás is a ciklus eredményességét igazolja. Elcsukló hangon mondott köszönetet a polgármester azért a sok figyelemért, segítségért, amit kapott. Arra kérte a bajaiakat, tartsák tiszteletben, fogadják el a döntését, amit nem volt könnyű meghoznia.  

Hozzátette: emelt fővel áll fel a polgármesteri székből. Jó szándékkal és a város érdekeit szem előtt tartva dolgozott az elmúlt időszakban. Újságírói kérdésre elmondta, nem lépett ki a Fideszből. Ezzel kapcsolatban még nem hozott döntést. Arra is kitért, hogy a hátralévő időszakban mindent megtesz annak érdekében, hogy a város irányítása olajozott és zavartalan legyen az októberi választásokig. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!