Közélet

2010.05.16. 10:41

A kegyetlenség csúcsa: kismacskák a limlomok között

Sajátosan értelmezte egy széchenyivárosi lakó a hétvégi limlom akciót: alig egyhetes kiscicáktól szabadult meg úgy, hogy egyszerűen kidobta őket a szemét közé a zuhogó esőben.

baon.hu

A három nyávogó, ázott szőrcsomóra egy olvasónk figyelt fel vasárnap reggel az Aradi vértanúk tere és a Szimferopol tér találkozásánál. A széchenyivárosi rendőrörstől száz méterre az utcára kihordott szemét között, egy koszos rongyon áztak az esőben. Előbb minket hívott, majd értesítettük a Menstvár az Állatokért Alapítványt, bízva abban, hogy el tudják helyezni az alig egyhetes kiscicákat a menhelyen.

Tíz perc múlva már kint is voltak a helyszínen az Ebrendészeti telep munkatársai. Szabó Attila elmondta, hogy a kiscicákat, mivel még szilárd táplálékot nem ehetnek, tejjel táplálják majd. A telepen azonban – a sok kutya között – nem nőhetnek fel, ezért mihamarabb új gazdát kell találni számukra.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Mindhárom kiscica fekete színű, nem tudni, kinyílt-e már a szemük
[/caption]

Egyelőre azt sem tudjuk pontosan, mennyi idősek lehetnek az apróságok. Az sem biztos, hogy kinyílt már a szemük, az esőben ugyanis nem tudtuk megállapítani. Egészségesnek tűntek, és ha gondos ápolást kapnak, remélhetőleg kiheverik, hogy elszakítva anyjuktól a feleslegessé váló holmikkal együtt egyszerűen kidobták őket.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A szemét között áztak az esőben a kidobott kismacskák
[/caption] 

Ha olvasóink, megsajnálták a kiscicákat, és felelősségük tudatában fel tudják vállalni, hogy gondoskodjanak róluk – akár együtt, akár külön-külön –, kérjük jelentkezzenek a [email protected] e-mailcímen.

Bencsik Bernadett, a Menstvár munkatársa megnyugtatásunkra elmondta, hogy a cicák jó helyre kerültek. Egy aktivistájuk vette a gondjaiba őket, ő helyettesíti anyjukat, amíg gazdira nem találnak.

Címkék#Kecskemét
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!