Közélet

2010.02.03. 11:35

Leállt a műszaki vizsgáztatás

Megyeszerte órákig szünetelt a járművek műszaki vizsgáztatása szerda délelőtt.

P. Zs.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) kecskeméti, szegedi vizsgálóállomásain is tétlenül ácsorogtak a vizsgabiztosok, szitkozódtak a várakozásra kényszerült autótulajdonosok. Az autósoknak azért kellett órákig fagyoskodniuk a téli fagyban, mert nem működött az internetes adatnyilvántartó rendszer.

Nem az NKH-nál volt probléma, egy központi adatnyilvántartó hivatal budapesti szerverét nem lehetett elérni az interneten. A műszaki vizsgáztatás része a jármű eredetvizsgálata, amihez a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) adatbázisából kér le adatokat a vizsgáztató-szoftver. Amíg az adatcsere meg nem történik, nem lehet folytatni járművizsgáztatásnál használt számítógépes program kezelését.

Egyebek mellett a Magyar Autósklub, az Opel Tormási műszaki vizsgáztatói sem dolgoztak e miatt a megyeszékhelyen. - Rendszertelenül, de előfordul hasonló, legutóbb január 26-án állt le a rendszer, a vizsgabiztos csak délután tudta folytatni a reggel kilenckor megkezdett járművizsgáztatást - mondta el Hagymási Ferenc, a Magyar Autóklub kecskeméti műszaki állomásának munkatársa.

A adatnyilvántartó hivatalnál megígérték: kivizsgálják a történteket, a fennakadás okairól a későbbiekben adnak tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!