Közélet

2009.11.19. 18:55

Új helyiségeket kapott a bajai Karitasz Csoport

Fekete Szabolcs, a bajai Szent József Római Katolikus Plébánia plébánosa az egyházközségi képviselő-testület, a Karitász Csoport, valamint helyi önkormányzati vezetők jelenlétében szentelte fel a Karitász Csoport új helyiségeit csütörtökön.

Rb Rita

A szolgálat új helyiségei Baja belvárosában, a Tóth Kálmán utca 19 szám alatt (a csillagvizsgáló épületében) találhatóak. Az épület megáldását követően a vendégek közös agapén vettek részt, majd a Szent József plébániatemplomba tartottak, ahol délután fél 6-kor kezdődött az ünnepélyes szentmise.


A szertartáson a plébános atya elsőként köszönetet mondott az önkormányzatnak, amiért a csoport rendelkezésére bocsátotta az egy nagy és a két kisebb helyiséget, hiszen ily módon az egész város felé nyitottá válhat szolgálatuk. Áldását kérte a termekre, a benne szolgálatot teljesítőkre, és mindazokra, akiknek ebben az ínséges, nehéz időkben szükségük van a segítségre.

A Magyar Karitasz

A Magyar Karitasz a Magyar Katolikus Püspöki Kar hivatalos szeretetszolgálati intézménye. A caritas görög eredetű latin szó, jelentése szeretet, Isten és az embertárs szeretete. Az egyház kétezer éve gyakorolt felebaráti szeretetének védőszentje Árpádházi Szent Erzsébet. A Magyar Karitasz az I. világháború végén jött létre, s 1945-ig működött. 1990-ben kezdhette újra működését.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Fekete Szabolcs plébános áldotta meg az új helyiségeket
[/caption]

plébánosa az egyházközségi képviselő-testület, a Karitász Csoport,

valamint helyi önkormányzati vezetők jelenlétében szentelte fel a

Karitász Csoport új helyiségeit csütörtökön. Rb Rita A Magyar Karitasz A Magyar Karitasz a Magyar Katolikus Püspöki Kar hivatalos szeretetszolgálati intézménye. A caritas görög eredetű latin szó, jelentése szeretet, Isten és az embertárs szeretete. Az egyház kétezer éve gyakorolt felebaráti szeretetének védőszentje Árpádházi Szent Erzsébet. A Magyar Karitasz az I. világháború végén jött létre, s 1945-ig működött. 1990-ben kezdhette újra működését.

Fekete Szabolcs plébános áldotta meg az új helyiségeket -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!