Közélet

2009.11.27. 19:18

Felújíthatók a lakótelepek

Újabb lakótelepi lakások újulhatnak meg Baján.

Géczy Zsolt

Száznyolcvanmillió forintból közel százmillió megmaradt. Pedig az összes pályázót támogatta a bajai képviselő-testület. Ám szűkös volt a határidő. A minisztérium módosította a kiírást, év végéig újabb pályázatokat adhatnak be a települések az úgynevezett panelprogram keretében. Baján élnek a városatyák a lehetőséggel. Korábban hét lakóközösség jelentkezett. Valamennyi a legnagyobb lakótelepről, Újvárosból. Ezek összesen 80.275.703 forintos támogatást kaptak az önkormányzattól. A jövő évi költségvetésben szereplő 180 milliós összegből tehát jócskán maradt. December 7-éig várják az újabb lakótelepi közösségek írásos anyagát. Cél az épületek szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése, az energiamegtakarítást eredményező korszerűsítés.

A testület a december 17-ei ülésén dönt a pályázatokról. Legfontosabb bírálati szempont a lakossági önerő lesz. Ezt követi az érintett lakások száma. Azonos súllyal esik latba az épület életkora, illetve hogy kapott-e korábban felújítási támogatást. Előnyt élvez az a pályázó, amelyik az épületet teljes egészében felújítja.

Címkék#Baja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!