Közélet

2009.11.25. 15:29

A következő kormány alatt majd korrigálják a döntést

Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök is együtt szavazott a Fidesz képviselőivel az egyik megyénket is érintő költségvetési indítvány esetében hétfőn.

PN

A Tisztelt Ház 182 igen, 180 nem és 2 tartózkodás mellett elfogadott egy – a gazdasági bizottság által jegyzett – módosító indítványt, amelyet a kormány nem tervezett megszavazni. A 182 igen szavazat úgy jött össze, hogy a Fidesz mellett a KDNP képviselői, 11 független honatya és 21 szocialista politikus ment szembe a kabinet akaratával. Ennek elfogadása azonban automatikusan kiütött egy szocialista módosító javaslatot.

Molnár László három milliárd forintot kívánt megcímkézni az M44-es autópálya Kecskemét és Békéscsaba közötti szakasza előkészítő munkálatainak befejezésére, ez azonban kútba esett. Bányai Gábor a megyei  közgyűlés elnöke azt mondta: a szokásos történt. Nem volt hajlandó fedezetet adni a kormány és a szocialista frakció Molnár László jó módosítójára.

– Most sem tudtuk, melyik ujjunkat harapjuk meg. Pécsre leért az autópálya. Szükség lehet az egymilliárdra a befejezéshez. Így tudtunk  legalább 1 milliárdot megmenteni. Az M44-es három milliárdjához pedig nem szereztük volna meg a szocialisták támogatását, de a következő jobb összetételű parlament és a kormány már jövőre korrigálhatja ezt a  döntést. Ezért szavaztuk  meg – mondta a megyei közgyűlés elnöke.

Dr. Garai István az  MSZP megyei elnöke a Petőfi Népe megkeresésére azt nyilatkozta, hogy időnként  előfordulhatnak mellészavazások. Ez amiatt történhet, hogy a T. Házban  olykor nagy zajt csapnak a honatyák, így nem mindig lehet figyelni arra, hogy pontosan melyik indítvány is van napirenden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!