Közélet

2009.08.17. 19:50

Városkulcsot kaptak végre

Nagyközség volt, város lett. Így járt Mélykút a lakosság legnagyobb örömére.

Juhász Jenő

Szombaton délután több százan gyűltek össze a központi parkban megrendezett városavató rendezvényen. Az ünnepségen jelen volt Pelczné dr. Gáll Ildikó, az országgyűlés alelnöke és Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke. De megtisztelték a települést a testvérvárosi delegációk, a környékbeli települések polgármesterei, illetve azok képviselői, a Mélykútról elszármazott polgárok, a helyi lakosok és azok vendégei is. Gelányi János polgármester elmondta, hogy a városi cím elnyerése történelmi eseménynek számít Mélykút életében. Éppen ezért köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik segítették e cél elérésében. – Ugyanakkor mostanában nagyon sokan teszik fel a kérdést: hogyan lesz igazi város ezen településből? Erre az a válaszom: tőlünk függ, hogyan töltjük meg tartalommal, tesszük otthonosabbá az elkövetkezendő évtizedekben a mi kis városunkat. Mindehhez továbbra is kérem a mélykúti polgárok támogatását – hangsúlyozta a polgármester.

Az ünnepség pompájához és az emlékezéshez tartozott, hogy a szent korona, az országalma és a jogar hiteles másolatát is elhozatták a rendezvény idejére. Az ünnepi köszöntők elhangzása után Bolvári János plébános áldását adta az új város lakóinak, majd megszentelte az önkormányzati miniszter által adományozott városkulcsot.
A rendezvényen díjakat és ajándékokat is átadtak. Mélykút Községért (városért) díjat kapott Báics Ernő és a Mélykúti Sportegyesület. Ajándékcsomagot és oklevelet vett át a település legidősebb polgára, Szirácki Józsefné és a város első szülötte, Kovács Réka. A városavató ünnepséget kulturális műsorokkal színesítették a szervezők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!