Közélet

2009.08.24. 19:54

Tömbbel jelölt tilalom - ennek vége

Lakossági tiltakozásra megszüntetik az útzárat Kecskeméten, az Egyetértés utcában. Az önkormányzat ígéri: iskolakezdésre a személyautók ismét közlekedhetnek erre.

Galambos Sándor

Szeptember elsejéig eltávolítja az önkormányzat az Egyetértés utcát lezáró betontömböt. Mint arról korábban beszámoltunk, az útzár felállítását az utcában lakók kérték. Sipos László alpolgármester szerint attól tartottak, hogy tranzitúttá alakul az utcácskájuk. Erre vezet ugyanis egy rövidebb út a Petőfivárosba, így Hetényegyháza felől sokan a Tavaszmező vagy a Búzavirág utcára kanyarodva kikerülték ki a forgalomirányító lámpát. A személygépkocsik áthaladása ellen senkinek nem volt kifogása, de állítólag egyre több teherautósofőr is felfedezte ezt a menekülőutat. A súlyos mostrumok viszont tönkretennék az úttestet. A torlasz felállítása óta azonban a személyautóknak is nagyot kell kerülniük. A felháborodott petőfivárosiak elhatározták, hogy végső esetben maguk oldják meg a problémát: elhúzzák az útról a betontömböt. Előtte azonban – a demokrácia játékszabályai szerint – Benyó László szervezésében az útzár ellen aláírásgyűjtésbe fogtak.
Húsz fős delegáció állított be a fogadó órámra és átadták a százöt aláírást tartalmazó íveket – mutatja a petíciót Kósa József a térség önkormányzati képviselője. – Az aláírók többsége Felsőszéktón lakik, évek óta erre, a rövidebb úton vitték a gyerekeket iskolába, jártak munkába. KépviselÕőént nehéz igazságot tenni az áthaladó forgalom ellen tiltakozók és az útzár miatt felháborodott autósok közt. Mivel tiltakozásukban a polgármestert szólították meg, csak azt tudtam vállalni, hogy átadom az íveket a címzettnek.

Az önkormányat reagált a petícióban foglaltakra.
– Ígéretet kaptam, hogy napokon belül megoldják a problémát – mondja a képviselő. – A város gyártat még egy olyan útzárat, ami most az utca közepén van. A két betontömbbel megoldható az utca újbóli megnyitása. Az úttest két oldala lesz majd lezárva, csak egy személyautónyi, két és fél méter szélességű sáv marad szabadon. Az utca mindkét oldalára pedig kiteszik az útszűkületet és a szembe jövő forgalmat jelző és a teherautók behajtását tiltó táblákat. A forgami rend az iskolakezdésre helyre fog itt állni. A témában szeptember 4-én lakossági fórumot szervezek a helyszínen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!