Közélet

2009.08.24. 19:55

Március volt a panaszok hava Baján

Egyre nő a panaszok száma, szemben a bevétellel. Azaz munka van, pénz nincs a bajai fogyasztóvédelemnél.

Petőfi Népe/ Baon.hu

Alaposan meghányták-vetették a bajai fogyasztóvédő egyesület tagjai az esztendő eddigi tapasztalatait. Értékelésük szerint a növekvő számú kifogások, gondok megoldása érdekében általában eredményesen képviselték a panaszosokat. A kiemelten közhasznú szervezet fő célja továbbra is a fogyasztók felkészítése az alábbi uniós szlogen szellemében: Az Európai Unióban minden fogyasztó élhet a jogaival. Legyen tisztában velük! - Sok a munka Baján és a város környékén, miközben az egyesület helyi szervezete csak tizenkilenc fős létszámmal bír. Éppen ezért igyekszünk a közéleti munkára alkalmas és azt vállaló fogyasztókat beszervezni. Sőt, ma már egyértelmű, hogy vállalkozók, illetve kereskedők is beléphetnek hozzánk, pártoló tagok lehetnek – derül ki Horváth József alelnök tájékoztatójából.

MindenfelÕl áradnak a panaszok a fogyasztóvédőkhöz

Ami a panaszok megoszlását illeti, ebben az félévben a pénzügy a húzó ágazat. Nem véletlenül, hiszen az immár tizenhárom esztendeje húzódó Baumag-ügynek számos károsultja van a kistérségben.
Miután a városban alakítottak először közös érdekképviseletet a becsapottak, és a fogyasztóvédők alelnöke is tagja a vezetőségnek, sokan az egyesületet is felkeresték gondjukkal. Pedig már be sem jegyzik a becsődölt ingatlanszövetkezet pórul járt ügyfeleinek valamennyi felvetését. Gyakran kerül terítékre az egészségügy is, főleg a gyógyszertári dobozdíj, a közgyógyellátási keret korlátozása, valamint a gyógyszerek ártámogatásának újabb csökkentése okán.
Idén legtöbben márciusban (52), míg legkevesebben januárban (20) keresték fel tanácsért a bajai fogyasztóvédőket. Nem csak Baja, hanem Akasztó, Bácsalmás, Gara, Bácsbokod, Sükösd, Érsekcsanád, Kunbaja, Vaskút, Kalocsa és Nagybaracska lakó is itt tettek panaszt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!