Közélet

2009.08.07. 18:47

Fagyifogyasztási szokásainkról

Hétköznap sokkal többen nyalnak, mint hétvégén.

Magyarvári Annamária

A nők jóval bátrabban próbálják ki az újdonságokat, és bátrabban kísérleteznek – legalábbis fagyi ügyben. Egyebek mellett ezt is megtudtuk a kecskeméti fagyiárusoktól.

Velencei álom Kecskeméten

A vásárlók zöme két gombócot kér, a három vagy annál nagyobb adag nem igazán jellemző. Akkor inkább beülnek, és fagyikelyhet rendelnek – mondja Ildikó, az Aranyhomok szálloda melletti fagyizó eladója. – Ha az ízeket nézzük, akkor nagyon szeretik a vásárlók a Mozartot és a velencei álmot, a gyerekek pedig egyértelműen a csokiért rajonganak – tudtuk meg a fagyipultnál.

Nem a legnagyobb hőségben fogy igazán

Érdekesség, hogy az idÕsebbek nem a hagyományos alap ízeket, hanem inkább a gyümölcsfagyikat kedvelik, azok közül is a citrom áll az első helyen. De ami igazán meglepő, hogy nem a legnagyobb hőségben fogy igazán a fagyi:
– Ha kánikula is van, hétvégén jóval kevesebben jönnek fagyizni. Hétközben valahogy nagyobb a mozgás, akkor főleg este hét óra után vannak bent sokan a főtéren, és vesznek egy-egy tölcséres édességet – osztja meg velünk tapasztalatait Ildikó.

A nők kezdeményezőbbek

Igaza lehet, mert péntek kora délután nem kígyóztak a sorok a fagyisnál. Talán majd estére, akkor már kevésbé rohannak az emberek.
Átsétálunk az Angelo cukrászdába, ott is érdeklődünk a fagyizási szokásokról.
– Egyértelműen a velencei álom a favorit, na és a kindercsokit is sokan keresik. Az idősebbek és a férfiak többnyire a csoki – vanília – puncs hármas mellett voksolnak, a hölgyek azonban sokkal kezdeményezőbbek, és bátrabban próbálgatják az új ízeket – mondta kérdésünkre Orsi. Kiderült tehát: fagyi ügyben egyértelműen a nőknél van a kezdeményezés. Ami persze egyáltalán nem baj.

Címkék#Kecskemét
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!