Közélet

2009.08.23. 20:26

Elégedetlenek a kivitelezővel a panellakók

Amennyiben nem történik változás, kezdeményezni kívánják a panelprogram leállítását a kiskunfélegyházi dr. Holló Lajos utca 81-83 számú ház lakói, mert elégedetlenek a kivitelezési munkákkal.

Szentirmay Tamás

Két és fél hónappal ezelőtt kezdődött el a felújítás, a kétszer kilencven lakásos társasházban, de az épületben lakók több kifogást is emlegetnek. Többek között a lépcsőházi ablakoknál hiányoznak a párkányok, a homlokzat sok helyen átlátszik, a falfelületek javításánál előfordult, hogy a világos színű vakolatra sötéttel javítottak.

A lakók, akik írásban is megfogalmazták kifogásaikat,levelet juttatták el Kapus Krisztián önkormányzati képviselőhöz. Ebben többek között arról is tájékoztatást adnak, hogy nincsenek meggyőződve arról, hogy az általuk kifogásolt hiányosságokat a kivitelező meg fogja szüntetni. A két és fél hónap tapasztalataiból ezt a következtetést vonják le.

A lakók közül már többen is ügyvéd segítségét kérték jogaik érvényesítésére. Azt szeretnék, ha az elvégzett munkáról írásbeli minősítést kaphatnának. Ellenkező esetben független műszaki ellenőr és igazságügyi szakértő véleményezését fogják kezdeményezni, hogy kifogásaikat alá tudják támasztani. A lakók minőségi munkát várnak el, a terveknek és az árnak megfelelően is.

Az önkormányzattól azt kérik, mert az önkormányzat is komoly összeggel járul hozzá a programhoz, hogy a minél hamarabbi továbbhaladás érdekében kezdeményezzen a kivitelezővel, műszaki ellenőrrel, lebonyolítóval szakmai egyeztetést. Ezen természetesen a lakók képviselői is ott akarnak lenni. Információnk szerint erre kedden délelőtt kerül sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!