Közélet

2009.06.30. 17:55

Teret kapnak a kisgyerekek

Minimum huszonnyolc játszótérrel gazdagodik a város és gyermekserege.

Géczy Zsolt

Egy év múlva lejár a határidő. A bajai önkormányzat úgy határozott, addigra átadnak huszonnyolc játszóteret a városban. Nem kevesebb mint 182 millió forintot költenek ezen beruházásra. A jó példa ragadós, ugyanis máris csatlakozott a kezdeményezéshez Marcus Schieber és családja. A már hosszú évek óta Baján élő német família a Petőfi-szigeten, a Sugovica torkolatánál létesített játszóteret, melyet a napokban adtak át.

– Két gyermekük van, a nagyobb négy-, a kisebb pedig másfél éves. Sokat sétálunk velük a Petőfi-szigeten. Sajnos nem volt itt játszótér, ahol megpihenhettünk volna, míg a kicsik kipróbálják az eszközöket. Ezért cégünk úgy döntött, ide terveztetünk egy ilyen teret. Örülünk, hogy elkészült, és reméljük, sok gyerek játszik majd itt – mondta el Marcus Schieber és felesége. Búcsú Lajos alpolgármestertől megtudtuk, hogy 1,3 millió forintot szánt a család a szigeti építkezésre. Megvizsgálták a közeli, árnyasabb területet is. Ám kiderült, hogy a játékok tartóoszlopait olyan mélyre kell leásni, hogy az veszélyeztetné a nagy fák gyökérzetét. Ezért került naposabb helyre a játszótér a Petőfi-szigeten.

Ami a városi terveket illeti, a kivitelezési munkálatok szeptemberben kezdődhetnek meg. Jövő év júniusában pedig már birtokba vehetik mind a huszonnyolc játszóteret az 1–14 éves gyerekek. A bruttó 182 millió forintos beruházás zömét, 149 milliót ebben az esztendőben fizeti az önkormányzat. Jövőre 33 millió forintot tesznek még hozzá a büdzséből. Üzemeltetése nem lesz drága, ha sikerül megfékezni a vandálokat. Ugyanis a lopási és rongálási költségek kivételével néhány éven át csak minimális karbantartást igényelnek az eszközök. Ezek javítása a kivitelezÕ által vállalt garanciális időben egyetlen fillérébe sem kerül a városnak.

Címkék#Baja
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!