Közélet

2009.05.08. 19:10

Vakvágányra futott sztrájk

A vasúti munkavállalók részéről meglehetős érdektelenség kísérte tegnap a VDSZSZ által szervezett sztrájkot.

Bajáki Zsanett, Szász András

A tervezett 18 óra helyett már délben felfüggesztette a munkabeszüntetést a szakszervezet. A sztrájk ellenére viszonylagos nyugalom volt Bács-Kiskun megyében. A Kecskemét–Lakitelek –Szolnok vonalon egy vonat nem indult el, a Szeged–Kecskemét–Cegléd vonalon pedig két járat kimaradt. Emellett kisebb késéseket okozott a sztrájk.
Szentes-Bíró Ferenc, a Máv-Start Zrt. területi kommunikációs vezetője elmondta, hogy a szervezők támogatás és szimpátia hiányában vetettek végett már déli 12 órakor az eredetileg este hatig tartó munkabeszüntetésnek.

Hunyady Szabolcstól, a Kunság Volán Zrt. vezérigazgatójától lapunk megtudta: a helyi és a helyközi autóbuszjáratok forgalmát jelentősen nem befolyásolta a vasutasok sztrájkja.

A kiskunfélegyházi vasútállomáson tegnap (péntek) reggel munkatársunk azt tapasztalta, hogy az érettségiző diákok többsége a biztonság kedvéért az autóbuszt választotta. A reggeli vonatok közül egyedül a Kiskunhalas felől érkező személy futott be a menetrend szerinti időben. A többi a hangosbemondóban meghirdetettnél jóval később.

Az utasok közül Kovács Norbert elmondta: a híradásokból tudott az általános sztrájkról, mégis elindult. Úgy volt vele: ha lesz vonat, átjön Majsáról; ha nem, akkor otthon marad. Elvégre gyalog nem vághat neki a közel harminc kilométeres távnak – mondta a fiatalember. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!