Közélet

2009.05.21. 12:38

Nem a strandon úsznának

Európa egyik legráfizetésesebb uszodája a kecskeméti. Gazdasági megfontolásból nyáron két hónapra bezárják. A törzsvendégek tiltakozó aláírásgyűjtést szerveztek, a petíciót tegnap adták át a polgármesteri hivatalban.

Galambos Sándor

– Minden hétvégén ott vagyok az uszodában, de a strandra nem fogok kijárni. Az ottani víz nem gyógyvíz, semmit nem használ az ízületeimnek – háborog Kökény Sándor. – Az eddigi egyhetes kötelező karbantartási szünet után is napokig homokban ültünk a medencében, mire a csőhálózat kitisztult. Mi lesz itt két hónap leállás után? Szerintem az sem biztos, hogy a gépek egyáltalán újraindulnak majd.A kecskeméti fedett uszoda két hónapos bezárása ellen elsősorban a kisnyugdíjas törzsvendégek tiltakoznak. Érdekeik képviseletére Holtság Károlyt és a büfét üzemeltető Mihaljevic Szilviát kérték fel. Az önkormányzat döntése ellen aláírásgyűjtésbe kezdtek, az íveken svéd, német, szerb és orosz nevek is szerepelnek. A petíciót szerdán délelőtt vette át Nagypál Sándor, a polgármesteri hivatal városstratégiai osztályának vezetője.
– Mint volt vízilabdás és az uszodát üzemeltető közhasznú társaság korábbi gazdasági vezetője, kellően elfogult vagyok. Ennek ellenére megértettem, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben két fürdőlétesítményt egy időben képtelen üzemeltetni a város. A tiltakozást tudomásul vettük, az aláírókat részletesen tájékoztatni fogjuk az uszoda kényszerű bezárásának okairól. Azoknak a problémáját, akik éves kabinbérletet váltottak, már megoldottuk: nyáron használhatják a strand kabinjait. A gyógymedencét látogatókat sem éri hátrány: a strand termálvize ugyanabból a vízrétegbÕl származik, mint az uszoda gyógyvize. Csak a gyógyvízzé nyilvánítást eddig még nem kezdeményeztük.

Európa egyik legnagyobb veszteséggel üzemelő uszodájának fenntartását évente mintegy félmilliárd forinttal támogatja Kecskemét önkormányzata.
– A több mint negyven éve működő gépészeti berendezésekre ráfér egy alapos karbantartás – állítja Nagypál Sándor.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!