Közélet

2009.05.12. 22:28

Koltai Róbert kiáll az iskoláért

Lassan csitulnak a kedélyek az Első Magyar Médiaakadémia hétvégi kecskeméti castingja körül. A Petőfi Népe tegnapi cikke nyomán újabb szülők jelentkeztek, mi pedig Koltai Róbertet kerestük meg.

Magyarvári Annamária

Mint ahogy arról beszámoltunk, rendőrt hívtak egy kecskeméti hotelbe a hétvégén. A szállodában az Első Magyar Médiaakadémia megbízásából tartottak válogatást 8-18 éves gyerekeknek, akik kedvet és tehetséget éreznek a színészet és a média világa iránt.

A botrányt az okozta, hogy a szülők úgy érezték: becsapták őket. Gyermekeiket szereplőválogatásra hívták, a végén pedig kiderült: egy médiaiskolába juthatnak be, ha befizetnek egy jelentős kezdő részletet.
Ráadásul a castingot meghirdető céget alig pár nappal a válogatás előtt jegyezték be. A szülők azt sem akarták elhinni: Koltai Róbert és Mikó István tanítja majd csemetéjüket az iskolában - amint azt a cég képviselői állították.

Tegnapi cikkünk nyomán a médiaakadémiától megkerestek bennünket, és felajánlották: beszéljünk Koltai művész úrral. Ő az alábbiakat mondta el lapunknak:
– Több mint egy éve tanítok ebben az iskolában, olyan neves kollégákkal, mint Mikó István, Esztergályos Cecília, Fehér Anna, Vándor Éva, és még sokan mások. Azt nem tudom, hogy a kecskeméti castingon előzetesen mit ígértek a szervezők, de azt igen, hogy ebben az iskolában nagyon komoly szakmai munka folyik. Ez nem színészképzés, hisz a színpadi technikák mellett beszédtechnikai képzéssel, operatőri ismeretekkel, forgatókönyv írással, és sok egyéb, a médiával összefüggő ismerettel gazdagodnak a gyerekek, mindezt játékos formában. Azt nem ígérjük senkinek, hogy rövid úton színész vagy rendező lesz belőle, de hogy hasznos ismeretekre és önismeretre tehetnek szert a diákok, azt igen. Ezeknek pedig mindenképpen nagy hasznát látják az életben - fogalmazott Koltai Róbert.

Koltai arra is nagyon büszke, hogy van olyan tanulójuk, aki főszerepet kapott egy magyar filmben. A napokban pedig egy újabb tehetségre akadt rá a filmrendező.
A színész azt is elmondta: tegnap személyesen hívta fel azokat a kecskeméti szülőket, akik aláírták a tanulmányi megállapodást. A tanrendet és az órabeosztást is megkapták a gyerekek és szüleik. A Sose halunk meg rendezője azt is megerősítette: a napokban hivatalosan is átveszi a művészeti vezető szerepét az Első Magyar Médiaakadémián.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!