Közélet

2009.05.19. 17:28

Halason is leszakadt az ég

A kedd reggeli kecskeméti vihar után délután ismét felhők gyülekeztek Bács-Kiskun felett és ontották az esőt.

Barta Zsolt / Pozsgai Ákos

Délután két óra körül már gyülekeztek a felhők Kiskunmajsa környékén. Fél négy felé pedig elkezdett szakadni az eső.

Úgy öt-tíz percig borsó szem nagyságú jég is bombázta a környéket, de valószínűleg nem tett kárt a gyümölcsösökben. Ugyanakkor nem kizárt, hogy a szabadföldi paprika palánták egy részét megtizedelte.

Háromnegyed 5 körül nyíltak meg az égi csatornák Kiskunhalas fölött. A városközpontot telibe kapta a vihar.

Avartűz, villámcsapás, özönvíz

Rövid idő alatt több riasztást is kaptak hétfő délután a kiskunhalasi tűzoltók. Avartűzhöz, villámcsapáshoz, és egy garázsra dőlt fához vonultak.

Kiskunmajsa közelében egy 300 négyzetméteres területen égett az avar, a halasi tűzoltóktól kértek segítséget a helyi önkéntesek. Szintén a halasi egységek vonultak a félegyházi tűzoltóság működési területéhez tartozó Cseneglére, ahol villámcsapás okozott tüzet, hogy pontosan mi történt, még nem tudott információval szolgálni a tűzoltóság ügyeletes tisztje, kollégái jelenleg is a helyszínen vannak. Nem sokkal ezelőtt egy műszaki egység indult szintén Kiskunmajsára, ahol egy tanyán a garázs tetejére dőlt egy fa.

Közben Kiskunhalasra is leszakadt az ég, alig negyedóra alatt legalább annyi eső esett, mint az elmúlt két hónapban összesen. Több utcát is elöntött a víz, ami bokáig ért, a Kossuth utcán és a Bethlen Gábor téren, több helyen nem lehetett gyalog átkelni az úttesten. A lezúdult nagymennyiségű eső azonban viszonylag rövid idő alatt el is folyt a csatornarendszerben, ezért nem okozott komolyabb fennakadást a zivatar.

Néhány percig Bócsán  és Soltvadkerten is esett. A meteorológia szolgálat térképén narancssárga, magas fokozatú figyelmeztetés látható a Dél-alföldi térségben.

Kiskőrösön fél 5 körül borsószem nagyságú jég is hullott, tájékoztatta a baont Talács László kiskőrösi körzeti falugazdász.

Várjuk a képeket!

Amennyiben ön is fotózott a megye több településén átszáguldó viharban és megmutatná képeit a baon.hu látogatóinak, akkor küldje el képeit nekünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!