Közélet

2009.05.04. 14:54

Az utolsó vadaskerti maki is kimúlt

Már nem láthatunk gyűrűsfarkú makikat a kecskeméti vadaskertben, vírusfertőzés miatt elhullottak – tájékoztatta lapunkat Kiss László Iván, a Vadaskert Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Sebestyén Hajnalka

A három maki három éve érkezett Kecskemétre, melyből kettő még egy évvel ezelőtt elpusztult, a harmadik pedig a közelmúltban. Valamennyi esetében májelfajulás miatti vírusfertőzés áll az elhullás hátterében. – Hiányukat egy olyan másik majomfajjal szeretnénk pótolni, mely jobban bírja hazánk klímáját. A gyűrűsfarkú makik ugyanis nagyon igényelték a meleg levegőt, fenntartásuk nagyon költséges volt. Az új majom esetében kevesebb lesz a majomház rezsiköltsége, így a kasszában is több marad, mely a mai gazdasági helyzetben fontos tényező.Jó hírrel is szolgálhatok: hamarosan megszületik a kis pávián, és néhány héten belül egy medvebocs érkezik a kertbe. Pupilla tevelánynak pedig egy párt keresünk, melyben a Fővárosi Állatkert is a segítségünkre van – tudtuk meg az ügyvezetőtől.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!