Közélet

2009.05.14. 18:44

Az ápolókat köszöntötték Kiskunhalason

„A nővérek ma még betegápolók, de eljön a nap, amikor már egészségápolók lesznek!” - idézte Florence Nightingalet Romhányi Zoltán, a kiskunhalasi Semmelweis Kórház igazgatója az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából rendezett kórházi ünnepségen.

Pozsgai Ákos

Idén 37. éve emlékeznek világszerte az ápolói hivatásról, az ápolásügyről Florence Nightingale, az ápolói hivatás és az ápolás oktatásának megteremtőjeként emlegetett lámpás hölgy születésnapján, amely május 12-e.

Az halasi kórház vezetője köszönetet mondott az ápolóknak azért az áldozatos munkáért, amelyet a jelenlegi bizonytalan helyzetben is végeznek nap, mint nap.

Romhányi Zoltán további türelmet kért a dolgozóktól, jóllehet, szerinte sem fognak rövid idő alatt megoldódni a kórház anyagi problémái, utalva ezzel a halasi kórházat is üzemeltető HospInvest Zrt.-nél kialakult pénzügyi helyzetre.

Kitüntetés az elhivatottaknak

A kiskunhalasi Semmelweis Kórházban is évek óta elismerésben részesítik azokat az ápolókat, akik betegágy melletti munkájukat magas színvonalon, elhivatottan látják el, példaértékű hozzáállásukkal szolgálják a betegek javát és gyógyulását.

Idén Brindza Ildikó, a sürgősségi betegosztály nővére kapta az Év ápolója díjat. Első alkalommal adták át a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Örökös Ápolója díjat, amelyet a 2008-ban fiatalon elhunyt Kovács Attila ápoló emlékére alapított a kórház, első alkalommal éppen ő kapta posztumusz az elismerést, amelyet özvegye vett át a kórházi ünnepségen gyermekei jelenlétében.

Címkék#Kiskunhalas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!