Közélet

2009.04.20. 16:58

Több mint hatszázmillió a halasi kórház lejárt tartozása

Ma (kedd) öt órától tárgyal Kiskunhalas polgármestere az egészségügyi miniszterrel arról, hogy milyen további lehetőségek vannak a Semmelweis kórházzal kapcsolatosan.

Takács Valentina

Közben a birtokunkba jutott dokumentumokból kiderült: a HospInvest által működtetett intézménynek egyébként hatszázmillió forint feletti lejárt tartozása van, és jövő hét szerdán tárgyal a HospInvest a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Kht. hitelezőivel.A 270 beszállító felé összesen mintegy 561 millió forint lejárt esedékességű tartozásuk van. Ezen kívül mintegy hetvenmillió forint tartozásuk van az adóhivatal és a tébé felé.

Kollányi Gábor, a HospInvest Zrt. elnöke elmondta: a társaság április 3-án csődeljárást kért a bíróságtól, és ezzel kapcsolatosan törvény írja elő, hogy milyen lépéseket kell megtenni. Ennek része az is, hogy tárgyalásokat kezdeményeznek a hitelezőkkel, illetve egy fizetési haladékról szóló nyilatkozat aláírását kérik tőlük. Az elnök szerint a hazai kórházak adósságállományát figyelembe véve a halasi intézmény nem áll rosszul, az átlagosnál kevesebb tartozása van.

Részletek a keddi Petőfi Népében.

Címkék#Kiskunhalas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!