Közélet

2009.03.06. 13:08

Csokor virág, reggeli az ágyban, kedves, szép szavak

„Nálunk az év minden napján nőnap van” - mondja Kecskemét polgármestere

Rákász Judit

Hogy a nőnapot időzítették-e virágnyílás idejére, vagy a virágok nyílását szabták a nőnaphoz, arról nem állnak rendelkezésünkre hiteles források. Ön mivel lepi meg nőnapon azokat a hölgyeket, akik bearanyozzák életét? - erre a kérdésre vártunk válaszokat.

Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere három lány és egy fiú édesapja, így feleségével együtt négy nő van a családban. Lányai 4, 17, és 19 évesek.

- Nálunk az év minden napján nőnap van, de március 8-án természetesen felköszöntjük a család összes hölgytagját - mondja. - A fiammal közösen veszünk mindegyiknek egy-egy csokor virágot. A legkisebbnek pici csokrot ajándékozunk, a feleségemnek pedig a legnagyobbat. A lányok már kisbaba koruk óta kapnak virágot, és az első perctől nagyon élvezték, örültek neki.

Cseke Péter nagy lányai, Sára és Dóra, kirepültek már a családi fészekből, de a tavaszi virágcsokor nekik is jár - ha nem is nőnapon.[caption id="" align="alignleft" width="382"] Cseke Péter: A virág változott, de a hölgyek köszöntése továbbra is a tavasz egyik legfontosabb pillanata maradt
[/caption]

- Nem ünnepeljük a március 8-ai „nemzetközi nőnapot” - mesélte a direktor. - Ez azonban nem jelenti azt, hogy megfeledkeznék a feleségemről és a lányokról. Az a hagyomány alakult ki nálunk, hogy a tavasz első napján köszöntöm egy-egy csokor virággal a család hölgy tagjait. Nagy fájdalmam, hogy nem lehet már hóvirágot kapni. Régebben mindig ezzel a kedves, egyszerűségében is gyönyörű virággal leptem meg a lányokat. A virág változott, de a hölgyek köszöntése továbbra is a tavasz egyik legfontosabb pillanata maradt.  

Terhek, amelyeket csak gyenge vállak bírnak

A bajai Virág Miklós messze földön híres galambász volt egykor. Kedvencei a díszmadarak, de csak a család után. Felesége is nyugdíjas már, míg lánya Csilla pedagógus. Csátalján tanít. A családfő kérdésünkre elmondta, hogy a nőnapot sosem feledi el. Minden esztendőben felköszönti feleségét és lányát.

- Mindig is úgy gondoltam, hogy az életben, a mindennapok nehézségeinek leküzdésében, a családban, a gyermeknevelésben, a hivatásuk során a nagyobb terheket a nők vállalják. Természetesnek tartottam tehát, hogy ezen a napon nem szabad megfeledkezni arról, hogy szeretettel és megbecsüléssel köszöntsük őket, elsősorban életem párját. Így tettem mindig is, most is megtartom ezt a szokásomat - válaszolta érdeklődésünkre Virág Miklós.

 

- Mindig is úgy gondoltam, hogy az életben, a mindennapok nehézségeinek leküzdésében, a családban, a gyermeknevelésben, a hivatásuk során a nagyobb terheket a nők vállalják. Természetesnek tartottam tehát, hogy ezen a napon nem szabad megfeledkezni arról, hogy szeretettel és megbecsüléssel köszöntsük őket, elsősorban életem párját. Így tettem mindig is, most is megtartom ezt a szokásomat - válaszolta érdeklődésünkre Virág Miklós. Cseke Péter: A virág változott, de a hölgyek köszöntése továbbra is a tavasz egyik legfontosabb pillanata maradt -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!