Közélet

2009.02.10. 19:06

Sikerdíjat még nem kapott a Priv-Invest a megyétől

Március 31-én lesz olyan negyedéves elszámolás, ami alapján a Priv-Invest Kft. jutalékot kaphat a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzattól – tájékoztatta lapunkat Szigeti László aljegyző.

Balai F. István

A tavaly novemberi és decemberi munka után csak az alapdíjhoz, a havi bruttó 200 ezer forinthoz jutott a tanácsadó cég. Ebben az időben ugyanis „a kötvényforráshoz kapcsolódóan realizált bevételek teljes összege” nem haladta meg a szerződésben rögzített alaphozamot.

A céget a szolnoki önkormányzat ajánlotta a megyének.

Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke a Petőfi Népének beszámolt: a Priv-Invest Kft. befektetési tanácsokkal látja el a megyei önkormányzatot a kötvénykibocsátás révén szerzett (és átmenetileg szabad) pénz, valamint a hozama tekintetében. A tőke ötmilliárd forint, ami 2008 novemberéig 700 millió forintot hozott a megyének. Ekkor vonták be a tanácsadó céget, mert az önkormányzat vezetésére és a hivatali köztisztviselőkre túl nagy felelősséget rótt a hatalmas összeg kezelése, ami különleges szakértelmet kíván.

Az önkormányzatoknak a Priv-Investtel kötött szerződése újabb Tocsik-ügy gyanúját keltette, de mióta nyilvánosak az adatok, elhallgattak a vádak. Szigeti László következetesen jutalékot említ sikerdíj helyett, ezzel is hangsúlyozva, hogy tisztességes üzletről van szó. A szerződés egyébként a „prémium” fogalmát használja, ami csak többlethozam esetén jár. A céget a szolnoki önkormányzat ajánlotta a megyének. A munka – mint „személyes szolgáltatás” – nem tartozik a közbeszerzési törvény hatálya alá, ezért ilyen eljárást nem kellett lefolytatni. A lapunk rendelkezésére bocsátott szerződés szerinti prémiumot alábbi táblázatunk tartalmazza.

A cég prémiuma a többlethozam százalékában:

Hozam - Prémium

100-110%-ig: 5%

111-120%-ig: 15%

120% felett: 25%

100-110%-ig: 5%

111-120%-ig: 15%

120% felett: 25%

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!