Közélet

2009.01.04. 15:49

Újraélesztő készüléket kaptak a halasi mentősök - Képekkel

Már túl van az első bevetéseken az, az életmentő készülék, amelyet az elmúlt hetekben kapott a halasi mentőállomás.

Pozsgai Ákos

A defibillátort a Kiskunhalasi Mentő Alapítvány vásárolta több mint 700 ezer forintért, amelyhez 266 ezer forinttal járult hozzá a kalocsai Necromancy partiszervező cég egy jótékonysági rendezvény bevételeként.

Ezzel a beszerzéssel a halasi mentőállomás mindhárom mentőautóján van mostantól defibillátor, amely az újraélesztéseknél nélkülözhetetlen – ezzel tovább nőtt a körzet betegeinek túlélési esélye egy-egy akut helyzetben – mondja Nagy József állomásvezető mentőtiszt, ráadásul a mentőállomás valamennyi dolgozója rendelkezik a készülék használatához szükséges képzettséggel.

A tapasztalatok szerint évente mintegy félezer alkalommal van szükség erre a készülékre – ezt már Malustyik László, a Kiskunhalasi Mentő Alapítvány elnöke mondta el, aki beszámolt arról is, hogy a jövőben tovább szeretnék fejleszteni a mentőállomás műszerparkját, a gyermekmentésben használatos eszközökkel.

Címkék#Kiskunhalas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!