Közélet

2009.01.14. 11:42

Ma nem érdemes autóba ülni Baján - Képgalériával

Ma reggelre a lehullott ónos eső és a hideg miatt rendkívül nehézzé és veszélyessé vált a közlekedés Baja térségében. A fő– és mellékútvonalak jegesek, csúszósak, akárcsak a települések utcái, mellékutcái.

Géczy Zsolt

A rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy csak halaszthatatlan okból induljanak útnak kocsival. Fokozott figyelemmel és türelemmel közlekedjenek, hiszen a járművek viselkedése az irreálissá vált körülmények között olykor kiszámíthatatlanná válik. A hosszabb útra indulók meleg italt, valamennyi élelmet készítsenek magukhoz, ugyanis a térség több főútvonalán is elakadások várhatóak, a várakozási idő kiszámíthatatlan.  A Közútkezelő Kht. gépei sózzák valamennyi főútvonalat, ám amíg az ónos szitálás tart, a kellő hatásfok sem érhető el. Így a sózott területeken is fokozott csúszásveszélyre kell számítani.

- Az időjárási előrejelzések szerint az eső várhatóan még a délelőtti órákban kitart, így mindenkitől azt kérjük, hogy ha lehet, ma ne használja autóját. A gyalogosok is legyenek tekintettel a hirtelen megváltozott útviszonyokra, hiszen a járművek féktávolsága ilyenkor jelentősen megnő. Ne lépjenek váratlanul az úttestre, ne kényszerítsék hirtelen fékezésre, megállásra a sofőröket, mert komoly balesetei szituációt okozhatnak! A külterületen közlekedők, főleg a tehergépkocsik vezetőitől kérjük, ha nem érzik biztonságosnak a továbbhaladást, lehetőségük szerint tartsanak pihenőt. Álljanak félre egy megfelelő helyen amíg javulnak az útviszonyok, segítve a biztonságos közlekedést. Kérnénk továbbá az intézményeket és a házak tulajdonosait, hogy az épületeik előtti járdaszakasz jégmentesítésével segítsék elő a biztonságos közlekedést - mondta el Putnik Zoltán rendőrségi sajtóreferens ma (szerda) reggel. Ugyanakkor hozzátette: délelőtt 9 óráig egyetlen személyi sérüléssel járó baleset sem történt a bajai kapitányság illetékességi területén. Sőt, egyáltalán nem érkezett bejelentés a rendőrségre, így helyszínelni sem voltak a munkatársai. Pedig szemtanúk arról számoltak be a Petőfi Népe munkatársának, hogy reggel számos autó csúszott Sükösd és Érsekcsanád között az árokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!