Közélet

2009.01.13. 16:40

Betonkalapáccsal készül a nyughely

A tartós hideg minden szabadtéri feladatvégzést megnehezít. Nem kivétel ez alól a kecskeméti temetkezéseket végző Hirösgazda Városszolgáltató Kft. munkája sem.

Bé.zs

– A legnagyobb gondot természetesen a fagy jelenti – mondta el lapunknak Csongrádi Béla, a temetőgazdálkodási részleg vezetője. – Ilyen kemény mínuszokban előfordul, hogy akár 30-40 centiméter mélyen is átfagy a talaj, ennek a feltöréséhez pedig speciális eszközöket kell alkalmaznunk. Csak - az útépítésben is használt- betonkalapáccsal sikerül magunkat átvágni ezen a kemény rétegen, az azonban jelentősen megnöveli a sírelőkészítési költségeket.
Már előző nap egyeztetjük a szükséges sírok számát, és munkatársaink egészen hajnaltól kezdve dolgoznak azért, hogy a szertartásra készen álljanak a nyughelyek.
Általában három-négy emberünk, két-három órás munkájába kerül, mire egy sírhely elkészül. Számukra melegedőt és forró teát is biztosítunk. Szerencsére - az ilyenkor szokásosnál- nincs szükség többször a munkájukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!