Közélet

2009.01.25. 17:57

Az ország fele internet nélkül maradt

A Magyar Telekom kábele elszakadt, emiatt egy hálózati eszközük meghibásodott és ez okozta az internet teljes leállását a fél országban ma (vasárnap) délután.

Baon.hu

Baranya megyében 11 óra után átvágtak egy optikai kábelt, mely a Magyar Telekom hálózatához tartozott és a T-online szerverközpontjában túlterhelődött, majd meghibásodott egy hálózati eszköz. Emiatt kora délután a teljes, a cégcsoporthoz tartozó IP (internet-protokoll) forgalom leállt - tájékoztatta az Indexet a Magyar Telekom lakossági üzletágának kommunikációs igazgatósága.

Az üzemzavar nemcsak a vezetékes és a mobil adatforgalomra terjedt ki, hanem működésképtelenné tette a webmail-szolgáltatásokat; a bankok oldalait és a BKV lapját sem lehetett elérni. Munkatársunk a hibabejelentő vonalat sem érte el átmeneti túlterheltség miatt, a hálózatra pedig képtelen volt felcsatlakozni. Mint utólag megtudtuk, az összes T-online ügyfél hiába próbálkozott az internet elérésével.

A meghibásodott eszközt délután 3-ra kicserélték és 4-re teljesen helyreállt az internet működése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!