Közélet

2009.01.12. 19:11

A doni áldozatokra emlékeztek

A doni áttörés 66. évfordulója alkalmából a harcokban elesett, a zord hidegben megfagyott és a háború zűrzavarában eltűnt hősökre, áldozatokra emlékeztek január 12-én, hétfőn Kiskunfélegyházán.

Szász András

A rendezvény délután fél 4-kor kezdődött a sportcsarnok előtti kopjafánál, ahol Rácz Szabó Zoltán verset, Szikora István nyugállományú őrnagy és Juhász István, nyugalmazott tanár, Kiskunfélegyháza díszpolgára pedig ünnepi beszédet mondott. A kopjafa, illetve az Öreglaktanya falán elhelyezett emléktábla megkoszorúzása után az esemény a Felsőtemető második világháborús hőseinek emlékművénél folytatódott. Itt Ficsór József polgármester meggyújtotta a tábortüzet, majd Geszler Péter káplán mondott imával egybekötött beszédet a béke fontosságáról. Az esemény – melyet az önkormányzat, a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület közösen szervezett a szentesi 34. zászlóalj Félegyházán lakó tisztjeinek és tiszthelyetteseinek közreműködésével – koszorúzással ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!