Közélet

2008.11.17. 10:03

Ha valaki egyszer már leszokott a buszozásról, azt nehéz visszacsalni

Nem vetette szét a jókedv a Bács Volán Zrt. oktatási centrumát szombaton. Bár a hagyományos téli szemle értékelésére összegyűlt volánosok sztorizgatva vártak a legalább negyedmillió kilométert balesetmentesen teljesítő sofőrök jutalmazására, a társaság helyzete és kilátásai beárnyékolták az összejövetelt. Igaz, sosem volt rózsás a cég helyzete.

K. T.

– Év elején sírni szoktunk, aztán csak-csak kihoztuk az évet – idézte fel Böröcz Pál, volt vezérigazgató a volán működésének menetrendjét. Utóda, a társaságot vezető Németh Ferenc, elmondta: nagy nehézségekkel küzdenek, likviditási gondjaik lehetnek, nem látni a jövő évi lehetőségeket, de jobbra nem számíthatnak. A helyi járatokon másfél hónapja bevezetett módosítások még nem éreztetik kedvező hatásukat. – Aki egyszer leszokott a tömegközlekedésről, azt nehéz visszacsábítani – tette hozzá.
Az átlagosan közel tizenegy éves guruló állomány műszaki, esztétikai szemléje a szokásos képet mutatta: a 89 busz átvizsgálásánál megállapították, hogy mindössze három gumiköpeny cseréje időszerű, a fékek állapota pedig tizenkét tengelyen igényel beavatkozást. Viszont a karosszériák a reméltnél gyorsabban romlanak, több törődés és pénz kellene karbantartásukra. Utóbbiban azonban nem dúskálnak a volánnál, ezért az ingatlanoknál is csak állagmegóvásra költhettek.

Százezrek, milliók

- Néha pár kilométert is nehéz levezetni balesetmentesen. Felelősségteljes munkát végeznek, hiszen önökre vannak bízva az emberek. Kérem, továbbra is vigyázzanak rájuk és magukra - gratulált Révfy Zoltán polgármester a Bács Volán szolgálatában balesetmentesen levezetett kilométerekért jutalmazott sofőröknek. Molnár Zoltán és Pleszkán András másfél-másfél millió kilométert vehetett át elismerést, Mándity István és Vörös Mihály pedig egymillió-kétszázötvenezret teljesített. Négy-négy gépjárművezető 750, illetve 500 ezernél tart, míg heten negyedmilliomosként részesültek elismerésben.

-->

Ezek is érdekelhetik