Közélet

2008.08.23. 11:22

Bizonytalanság a kecskeméti Vadaskert kuratóriumánál

Információink szerint a megyei bíróság a kecskeméti önkormányzat által benyújtott bizonyítékok alapján nem fogadta el a jelenleg működő vadaskerti kuratórium visszahívását.

S. H.

Ezzel kapcsolatban dr. Iványosi-Szabó András kecskeméti alpolgármester elmondta: hiánypótlásra kérték az önkormányzatot, többek között arra, hogy bővebben indokolja meg a kuratórium visszahívásának okát.

A kecskeméti vadaskertbe egyébként új, mongóliai származású kétpúpú teve érkezik jövő héten. A Debrecenből érkező új jövevényt már nagyon várják a kert dolgozói. A kétpúpú tevéért a vadaskert részben fizet, részben saját állományából ad állatokat. Jelenleg szóba jöhetnek a boák, vagy a nemrégen született kis mocsári hiúzok egyike.

A közelmúltban – mint arról lapunk már beszámolt –  több híresztelés is felreppent a vadaskerttel kapcsolatban (például állatok elhullásáról), amelyekről Kiss László Iván, a vadaskert kuratóriumi biztosa leszögezte: semmi sem igaz.
– A nevüket elhallgató személyek félretájékoztatják Kecskemét lakosságát, és országosan is rossz fényben tüntetik fel az intézményt. Ennek ellenére szerencsére a látogatók száma, nemhogy csökkent, hanem nőtt az elmúlt időszakban – tette hozzá Kiss László Iván.
A Vadaskertnél a közelmúltban tartott vizsgálatot a Magyar Állatkertek Szövetsége, valamint az Alsó-Tisza Vidéki Természetvédelmi Felügyelőség.
– Szóban elégedettek voltak, az írásbeli eredményt még várjuk – mondta Kő Ferenc, a kuratórium elnöke . 
 

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!