Közélet

2008.05.27. 16:54

Túlélési harc, nem csak Kecskeméten

Egyre több a gépkocsi, így valóságos túlélési harc folyik minden egyes parkolásra alkalmas helyért. Különösen igaz ez a lakótelepeken, amelyeket annak idején nem úgy építettek, hogy bárki számított volna rá: eljön az idő, amikor családonként legalább egy autó lesz.

Takács Valentina

Kecskeméten több olyan kritikus pont is van, amelyet az autósok előszeretettel használnak parkolásra, de mivel tilos, így bírságból is szép pénz folyik be. Egyik ilyen a kecskeméti megyei kórház Nyíri úti bejáratától balra lévő terület. A nagyjából száz négyzetméteres helyen több autó is elférne, csakhogy az nem parkoló. A megbírságolt autósok azt mondják: az nem is járda. Azt sem fogadják el, hogy ott szintkülönbség jelzi, hogy hol kezdődik a járda. Sokan azt szeretnék, ha azt a területet parkolóvá nyilvánítanák.Megkerestük Csíkos Imrét, a közterület-felügyelet vezetőjét, aki elmondta: a KRESZ szerint ami nincs parkolóként feltüntetve, az értelemszerűen nem is parkoló. A kérdéses területnél pedig a képlet teljesen világos. Véleménye szerint egyébként a kérdéses helyen lehetne parkolót kialakítani.
Részletek a szerdai Petőfi Népében.

Takács Valentina -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!