Közélet

2008.05.10. 02:45

Népek barátsága Kecskemét főterén - Videóval és képgalériával

Aki tegnap (péntek) kora délután – a közterületi történések tekintetében –kevés információval a tarsolyában sétált Kecskemét belvárosában, biztosan meglepődött.

cscs

Az Otthon mozinál egy vad medve rázta láncát és idomárját, a szökőkútban lányok merték a vizet, mellettük kosarasok és focisták feszültek egymásnak. A Piarista Gimnáziumnál a rendíthetelen ólomkatona állt papírcsónakjában, a könyvtár mellett az ABBA várt közönségére.

Tizenöt helyütt válaszolhatott a játékos kedvű járókelő az európai országokkal kapcsolatos kérdésekre. Ha jól válaszolt, az országállomás népe csak akkor mozdult meg. A helyes válasz jutalma volt a produkció: ABBA-koncert, medvetánc meg a többi. A Békás-kútnál pédául a két nép legendás barátságát idézték fel a legendás mondóka segítségével: Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol s iszza borát. A lányok természetesen víz mellett voltak lengyel-magyar barátok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!