Közélet

2008.05.20. 10:53

Elbukott milliók a pályázatíró cég hanyagsága miatt

Közel egymillió forintot kell visszafizetnie egy pályázatíró cégnek a kerekegyházi önkormányzat számára. A helyhatóság szerint a cég miatt került elutasításra a Kerekegyerdő Óvoda építésének állami pályázata.

M. J.

Az Erdő utcában tervezett kétcsoportos bölcsőde és a hatcsoportos óvoda pályázati dokumentum-csomagját formai okokra hivatkozva nem fogadta be a kiíró főhatóság. Annyi volt a hibája, hogy hiányzott a tartalomjegyzéke és az oldalakat nem számozták meg.

A pályázatot író HGB Trade Kft. elismerte felelősségét s ígérte, hogy a pályázatírói díjból 830 ezer forintot áfával visszafizet a megbízónak. Így szólt a felek közötti szerződés, ha a pályázatot formai okok miatt elutasítanák. Sőt felajánlották, hogy ezen felül két egyéb más pályázatot ingyen megírnak, egynek pedig a megvalósítását menedzselik. Az eredeti pályázat sikertelensége miatt visszajáró pénzt azonban mindeddig nem fizette vissza a cég.

A városi képviselő-testület legutóbb kimondta: ismét pályáznak a gyermekintézmény építésének támogatására, de a dokumentumok megírását másra bízzák. Ám, siker esetén csak bölcsőde építéséhez kap pénzt az önkormányzat, az óvodára –  reményeik szerint – a néhány hónap múlva megjelenő kiíráson kíván indulni a város a kész tervek birtokában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!