Közélet

2008.03.26. 18:46

Senkitől nem fognak pénzt kérni és a lakásokba se akarnak majd bemenni

A Bácsvíz Zrt. április 1-jétől Kecskemét egész területén elkezdi feltérképezni, hogy az ISPA csatornarákötések megfelelő ütemben és az elvárt módon haladnak-e. A Bácsvíz Zrt. munkatársai az óraleolvasásokhoz hasonló módon, legtöbbször azzal egy időben keresik majd fel az ISPA csatornázásban érintett ingatlantulajdonosokat.

Gál Zita

A vízszolgáltató felhívja mindenki figyelmét arra, hogy munkatársai senkitől sem fognak pénzt kérni és a lakásokba sem kell bemenniük, kizárólag a vízórához akarnak majd hozzáférni.
A leolvasás Kecskeméten áprilisban kezdődik, Helvécián, Ballószögön és Kerekegyházán már 70-80 százaléknál tart.

Az ISPA csatornázásnak köszönhetően mára közel száz százalékos Kecskemét csatornázottsága. A rákötések száma azonban még nem közelíti meg ezt az arányt. A Bácsvíz Zrt. sajtóreferense elmondta, 2008 végéig 95 százalékos arányt kell elérni ahhoz, hogy ne kelljen visszafizetni az Európai Uniónak a támogatást. A mihamarabbi rákötés mellett ezen – és a környezetvédelmi indokokon – felül még egy érv szól: ha valaki nem köt rá a csatornára, akkor egy – várhatóan – 2009. január 1-jén életbe lépő önkormányzati rendelet szerint a települési folyékony hulladék kezeléséért járó díjat (TFH) kell fizetnie.

– A TFH összege lényegesen magasabb lesz, mint a csatornadíj, köbméterenként várhatóan több mint 1400 forint. A konkrét összeget minden esetben a mért vízfogyasztás alapján állapítják majd meg – tájékoztatott Kontra György. A Bácsvíz munkatársa hozzátette: ezt a díjat nem csak azoknak kell majd fizetniük, akik érintettek az ISPA csatornázásban, hanem mindenkinek, akinek lehetősége van a csatornarákötésre, de nem tette meg. Az önkormányzat a csatornarákötésekhez vissza nem térítendő támogatást vagy kamatmentes kölcsönt tud nyújtani, ennek részleteiről mai ülésén tárgyal a képviselő-testület.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!