Közélet

2008.03.09. 17:53

Népszavazás 2008 - A negyedik haláleset

Kövesd nyomon a Baon.hu-n a népszavazást és a szavazással kapcsolatos híreket!

Baon.hu/MTINégyre növekedett a mai népszavazáson a szavazóhelyiségeknél elhunytak száma. Kora délután Miskolcon is életét vesztette egy választópolgár a szavazás helyszínén, aki a voksolás után rosszul lett, és az utcára lépve elhunyt.

Eddig három halott

A szavazóhelyiségekben kora délutánig három ember halt meg az országban, többen rosszul lettek. A Győr-Moson-Sopron megyei Nyúlon egy szavazó idős asszony lett rosszul és később meg is halt. Nagyvarsányban egy választási bizottsági tag kapott szívinfarktust és meghalt. A legutóbbi eset Tornanádaskán történt, ahol egy szavazó halt meg.

Újabb haláleset történt a népszavazás közben, ezúttal Tornanádaskán halt meg egy szavazó. Délelőtt háromnegyed tizenegykor lett rosszul az egyik szavazó. Rohammentő és mentőhelikopter is érkezett, de csaknem egy órás küzdelem után az orvosoknak végül fel kellett adniuk, a választópolgár meghalt.Rendbontó Celldömölkön

Szándékosan elrontotta, keresztben áthúzta szavazólapjait, majd petíciót nyújtott át a helyi választási bizottságnak, és kamerázott a szavazóhelyiségben egy férfi Celldömölkön - tájékoztatta az MTI-t vasárnap Baranyai Attiláné jegyző, a helyi választási iroda vezetője.
Meghalt a szavazatszámláló

Rosszul lett és meghalt a szavazatszámláló bizottság egyik tagja Nagyvarsányban vasárnap reggel, mielőtt a szavazókört kinyitották volna - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Választási Iroda helyettes vezetője.

A szavazókör nyitására készülődés közben lett rosszul a 62 éves férfi, akihez azonnal mentőt hívtak, de már nem tudtak rajta segíteni, a helyszínen életét vesztette. A nagyvarsányi szavazókört így valamivel később tudták csak megnyitni a választók előtt; az elhunyt bizottsági tag helyére póttagot hívtak be a munka ellátásához.

Cibakházán betörtek az iskolába, Baranyában rosszul lett egy szavazatszámláló

Egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei szavazókörbe betörtek, Baranyában pedig egy szavazatszámláló lett rosszul, a voksolás azonban mindkét helyen megkezdődhetett vasárnap reggel.

A Szolnok megyei Cibakháza egyik szavazókörében a szavazatszámláló bizottság a választási iratok kiszállításakor tapasztalta, hogy az általános iskolába betörtek.

Somogyban is betörtek a választókörbe

Ismeretlen tettesek betörtek egy balatonszabadi választókörbe, egy művelődési házba még szombat este - közölte vasárnap délelőtt a Somogy Megyei Területi Választási Iroda munkatársa.

A betörők nem vittek el semmit, szavazólapok akkor még nem voltak a helyiségben, így a szavazás vasárnap reggel hat órakor rendben megkezdődhetett, akárcsak a megye többi 448 szavazókörében.


Húsz percre felfüggesztették a szavazást

Rosszullét miatt felfüggesztették a szavazást húsz percre egy fővárosi szavazókörben vasárnap reggel.

Óbudán egy szavazó hölgy elájult és elesett, mentő szállította el. A szavazást 7 óra 10 perckor felfüggesztették és húsz perc múlva folytatták.A külföldi voksolással nem volt gond

Rendben, rendkívüli esemény nélkül zajlott le a magyarországi ügydöntő népszavazás New Yorkban, Washingtonban és Los Angelesben, abban a három amerikai nagyvárosban, ahol a legtöbben kívántak szavazati jogukkal élni az amerikai földrészen.

Az állandó magyarországi lakóhellyel rendelkező állampolgárok közül a kontinensen a legtöbben, 80-an New Yorkban kérték felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe: közülük 65-en adták le voksukat, ez 81,2 százalékos arányt jelent. Washingtonban, ahol a névjegyzékben 46-an szerepeltek, 36-an szavaztak, ez 78,2 százalékos arány, Los Angelesben pedig a névjegyzékbe felvett 32 emberből 27-en szavaztak, ami 84,3 százalékot képvisel.

New Yorkban és Washingtonban néhány állampolgár részvételét a népszavazáson vissza kellett utasítani, mert nem szerepeltek a névjegyzékben. A népszavazásra az amerikai kontinensen az időeltolódás miatt a magyarországi szavazást megelőző napon, március 8-án, szombaton, helyi idő szerint 06.00 és 19.00 óra között kerül sor.

A Szolnok megyei Cibakháza egyik szavazókörében a szavazatszámláló bizottság a választási iratok kiszállításakor tapasztalta, hogy az általános iskolába betörtek. Húsz percre felfüggesztették a szavazást Rosszullét miatt felfüggesztették a szavazást húsz percre egy fővárosi szavazókörben vasárnap reggel.

Óbudán egy szavazó hölgy elájult és elesett, mentő szállította el. A szavazást 7 óra 10 perckor felfüggesztették és húsz perc múlva folytatták.

Rendbontó Celldömölkön Szándékosan elrontotta, keresztben áthúzta szavazólapjait, majd petíciót nyújtott át a helyi választási bizottságnak, és kamerázott a szavazóhelyiségben egy férfi Celldömölkön - tájékoztatta az MTI-t vasárnap Baranyai Attiláné jegyző, a helyi választási iroda vezetője. Eddig három halott A szavazóhelyiségekben kora délutánig három ember halt meg az országban, többen rosszul lettek. A Győr-Moson-Sopron megyei Nyúlon egy szavazó idős asszony lett rosszul és később meg is halt. Nagyvarsányban egy választási bizottsági tag kapott szívinfarktust és meghalt. A legutóbbi eset Tornanádaskán történt, ahol egy szavazó halt meg. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!