Közélet

2008.03.17. 17:13

Bontás előtt: Búcsúzik Kecskemét a kaszinótól - Videóval!

Nem kizárt, hogy már csupán napokig láthatják a kecskemétiek az egykori KTE pálya szélén álló, patinás nyári kaszinó épületét, amelynek bontása bármikor megkezdődhet.

Noszlopy

A pályát használó, kocogó, futó kecskemétiek úgy tudják, hogy a területre tervezett üzletközpont nyitását 2009-re tervezik. A városban amúgy köztudott, hogy tizenegy éve kezdte árulni az önkormányzat a Kecskeméti TE egykori belvárosi pályáját, amelyhez a kaszinó is tartozott.

A Magnum Hungária Kft. 2005 szeptemberében 520 millió forintért szerezte meg pályázati úton a tulajdonjogot. A beruházás pedig jó ideig azért nem kezdődhetett meg, mert a területen álló nyári kaszinó bontása ellentmondásossá vált, és több szakhatóságot is be kellett vonni az engedélyezésbe. A baon.hu információi szerint a beruházó mára már megkapta a bontási engedélyt, amit eszerint bármikor megkezdhetnek. 


        
- Az üzletközpont építése ezzel még nem kezdődik el, mivel hosszú hónapok óta tart az egyeztetés a város és a Magnum Hungária Kft között – mondta el tudósítónknak dr. Iványosi Szabó András, Kecskemét alpolgármestere. – Nem tudtunk ugyanis előremozdulni a tárgyalásokon egyfajta holtpontról, amit a tervezett üzletközpont járművekkel történő megközelítése, a közlekedés megoldása okoz.
        
A baon.hu kereste a beruházót, a Magnum Hungária Kft-t is, azonban egyelőre nem sikerült elérnünk a céget. Így az, hogy pontosan mikor kezdődik a nyári kaszinó szalagokkal körbekerített épületének bontása, egyelőre nem ismert.


Ezek is érdekelhetik