Közélet

2008.03.03. 18:24

Bajai Interspar: Most már tényleg megkezdődhet az építkezés a Sugó-parton

Eltörölték a bajai képviselők a változtatási tilalmat, indulhat a beruházás a Sugovica partján: Interspar épül.

Géczy Zsolt

Bár az ingatlant már három esztendeje eladta a város, eddig csak némi tereprendezés történt. A városvédők ugyanis kifogásolták, hogy nem a turizmushoz kapcsolódó beruházás valósul meg az értékes vízparti területen. Az új városvezetés tavaly változtatási tilalmat rendelt el, azóta zajlanak az egyeztetések a vásárlóval. Mivel a területi tervtanács elfogadta az új terveket, az önkormányzat is eredményesen zárta a tárgyalásokat. Így a testület visszavonta a tilalmi rendeletet a legutóbbi ülésen. Révfy Zoltán polgármester pedig aláírhatja a városfejlesztési megállapodást a terület gazdájával.
 
Vállalta az Interspár építője, hogy a 300 férőhelyes parkolót az épület alatt helyezi el, s az így megmaradó rész kertész által tervezett zöld felület lesz. Sétányt alakít ki a védtöltésen, melyet két helyen zebra köt összeb a Bajcsy-Zsilinszky úttal - tehát az áruházat mintegy felfűzik a parti passzázsra.

A nagy doboznak kikiáltott, 80x110 méteres bevásárlóközpontot kisebb kiszolgáló egységekkel - üzletek, kiállító területek, vendéglátó helyek - veszik körbe, legalább részben elfedve a városba nem illő tér formáját. Kisebb lesz az árufeltöltő udvar, ráadásul az áruház belsejében is kiépül egy úgynevezett üzleti sétány, párhuzamosan a Sugovicával.

Számos egyéb kérdésben is segítőkésznek mutatkozott a beruházó. Így vállalja a felmerülő talaj- és környezetszennyezés elhárítását. Hatmillió forinttal beszáll a közlekedési hatástanulmány elkészítésébe, s amennyiben szükséges, saját terhére szélesíti az utat. A Vásárhelyi és a Duna utca között mintegy 30 parkolót alakít ki az önkormányzat területén. Strandröplabda- és foci pályát épít, a kiszolgáló létesítményekkel együtt, míg a férfi kosárlabda csapattal hárommilliós reklámszerződést köt a nyitást követő szezonban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!