Közélet

2008.01.25. 20:05

Százéves születésnap a halasi szociális otthonban - Képgalériával

Századik születésnapján köszöntötték a kiskunhalasi idősek otthonában Gazdag Dezsőnét, aki január 25-én töltött be századik életévét.

Pozsgai Ákos

A szép kort megélt Margit nénit, Gép Károlyné intézményvezető társaságában hatalmas virágcsokorral köszöntötte Várnai László polgármester, aki szintén ezen a napon ünnepelte 57. születésnapját.

A Nyúl utcai szociális otthonba tartott ünnepségen unokája és családtagjai mellett eljöttek Margit néni szomszédjai is a Szilády Áron utca 20. alatti lakótömbből. Szomszédjai elmondása szerint az idős hölgy tavaly szeptember óta lakik az otthonban, és egészen beköltözéséig, maga látta el otthoni teendőket. Kiváló szellemi frissességnek örvend a néni, csak sajnos már nem lát, de szívesen beszélget a lakótársaival, idézi fel a régi szép időket – mondta el Gép Károlyné, az otthon igazgatónője, aki kollégáival együtt igyekeznek mindenben Margit néni kedvébe járni.

A családtagok is rendszeresen látogatják, akik azért döntöttek a lakotthoni elhelyezés mellett, szeptember óta, a nap 24 órájában felügyelni kell a nénire, akkor ugyanis megbetegedett és kórházba került.
Az otthonban rajta kívül még tíz, kilencven éven felüli lakó van, akik többi lakótársaikkal együtt hasonlóan sok szeretetet kapnak az itt dolgozóktól. Margit néni jó kedvel, töltötte századik születésnapját, jó étvággyal fogyasztott az ünnepi tortából és kortyolgatta a kitöltött pezsgőt.

Ezek is érdekelhetik