Közélet

2008.01.13. 13:00

Maradék sülthúsból is lehet jó saláta

Világ- és olimpiai bajnok mesterszakácsok tanítják főzni a közeljövőben a háziasszonyokat Kecskeméten, a Széchenyi István vendéglátóipari szakiskolában. A február elején induló kurzusukra egyaránt várják a nők és a konyhában szorgoskodni szerető férjek jelentkezését is. Ilyen tanfolyam Kecskeméten még nem volt.

G. S.

- Egyre drágábbak az alapanyagok, ezért többek közt takarékosságra szeretnénk megtanítani a hallgatóinkat - mondja Domokos József szakoktató.
- Tippeket, tanácsokat adunk majd a maradékok felhasználására. Pár szelet párizsiból vagy megmaradt sülthúsból például remek saláta, a felbontott májkrémből finom töltött tojás készíthető. Lesz fridzsider projektünk is: egy ismeretlen tartalmú hűtőszekrény kinyitása után kell kitalálni, hogy mi legyen a vacsora. A séf tipp-mix keretében a főzéssel kapcsolatos praktikus tanácsokkal, újításokkal ismertetjük meg a hallgatóinkat, a konyhaművészeti artisztikán pedig ételszobrászatot, zöldség- és gyümölcsbarkácsolást, alapvető ételdíszítést tanítunk.

Szeretnénk népszerűsíteni az egészséges táplálkozást, a hagyományos, tartósítószerek nélkül készült ételeket. Természetesen, az asztal hangulatos megterítését is oktajtunk, sőt a természet szerelmeseinek is van néhány jó tanácsunk. A tűzrakási alapismeretek elsajátításával például füst nélkül készülhetnek a szabad tűzi ételek. 

Mint kiderült, az ötven órás tanfolyam elvégzéséről tanusítványt kapnak a hallgatók. Aki pedig még ennél is tovább szeretné fejleszteni a gasztronómiai ismereteit, az az iskolában tovább folytathatja a tanulmányait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!