Közélet

2008.01.26. 20:54

Befejeződött a Magyar Gárda gyűlése - Képgalériával

Az előzetesen vártnak megfelelően körülbelül 300-an gyűltek össze ma (szombat) délután 4-kor Kiskunhalas főterén, ahová a Magyar Gárda hirdetett nagygyűlést a közrend és közerkölcs védelmében.

hírTV - FH - Baon.hu

Egy kisebb incidens is történt a rendezvényen. Beszédében Dósa István országos főparancsnok a Magyar Gárda támogatására szólította fel a jelenlévőket. Közölte: nem rasszista csapatként alakultak, hanem azért, hogy „Magyarország történelme és hagyományai megmaradjanak”.

A háromnegyed órás megmozdulás végén a gárdisták vastaps mellett elvonultak. A rendezvény befejezése után körülbelül 20-30-an álltak sorban a gárda belépési nyomtatványáért. Egy kisebb incidens is történt a demonstráció közben. A rendezvényen megjelent egy körülbelül 20 fős roma csoport is. A csoporton belül kisebb vita alakult ki, mire azonban odaértek a rendőrök, a helyi roma önkormányzat vezetője lecsendesített és elvezetett egy roma férfit.

A Magyar Gárda először úgy tervezte, hogy a településtől egy kilométerre lévő egyik tanyán várják azokat, akik szimpatizálnak a gárda elveivel, és beszélgetésre invitálják őket. Időközben azonban a tanya tulajdonosa meggondolta magát, és nem szerette volna, ha nála gyűlnek össze a gárdisták. Azt mondta Csala Tibornak, a Magyar Gárda Bács-Kiskun megyei logisztikusának, hogy megfenyegették, ezért kéri, hogy másutt tartsák meg a programot.

hírTV - FH - Baon.hu -->

Ezek is érdekelhetik