Közélet

2008.01.19. 16:21

Baján is térben és időben

Nem váltja ki a hagyományos, kétdimenziós ultrahangvizsgálatokat, hanem kiegészíti azokat.

K. T. - G. Zs.

Mára a szakma is úgy látja, nem csupán szórakoztató jellege miatt segíti az orvosi munkát. Így összegezte az új, 4D-s ultrahang előnyeit Bognár Zoltán, a szülészet-nőgyógyászat osztályvezető főorvosa a korszerű műszer kórházi bemutatóján.
Kollégája, Mátrai Tibor megjegyezte: a diagnosztikában komoly előrelépést jelent a sokat tudó készülék, de egy nagy tapasztalatokkal rendelkező orvos a kétdimenziós ultrahangot nagyobb hatékonysággal tudja használni.
A virtuális pezsgőbontásként is említett csütörtöki eseményen Tóth Gábor főigazgató-főorvos elmondta, közel 15 millió forintba került a készülék, amin a jövő hónaptól babamozizhatnak a leendő szülők.

A fél órás vizsgálat tarifájáról még nem döntöttek. Ám valószínűleg a más városokban szokásos díj ellenében, ám az utazási költségeket és kellemetlenségeket megtakarítva csodálhatják a babákat a kismamák és a kispapák.

Előkelő helyen végzett a bajai kórház Az év kórháza 2007 internetes versenyen. Tizenötödik lett, szemben az egy évvel korábbi 85. helyezéssel. Nem mellesleg, a megye legjobbja címet is magáénak tudhatja a bajai intézmény.

- Nagyon örülök, hogy a bajai kórház kollektívája ilyen eredményt ért el. Ez valahány dolgozó sikere! Az elmúlt hónapokban tett erőfeszítések eredményre vezettek. Úgy vélem, amely intézmény jó helyezést ért el, az komolyan veszi és objektívnek tartja az eredményt, míg a hátsó régióban tanyázók nem foglalkoznak vele. Szerintem iránymutató a végeredmény. Több tíz helyet javítva az elmúlt esztendőhöz viszonyítva, a megye legjobbja lett a bajai kórház. Köszönöm munkatársaimnak az erőfeszítéseket, a betegnek pedig a bizalmat - fogalmazott Tóth Gábor, a bajai intézmény főigazgató-főorvosa. -->

Ezek is érdekelhetik