Közélet

2008.01.31. 09:39

A viharos szél után a takarítók is belendültek

Bár a tavasz valószínűleg még várat magára, Kecskemét nagytakarításához már hozzákezdtek a Hírösgazda Kft. emberei. A város több pontján napok óta folyamatosan zajlanak a különféle munkálatok.

M. A.

Tigyi Márton városüzemeltetési részlegvezető elmondta:
– A mostani nagyobb volumenű munkálatok már valóban a tavaszi nagytakarítás részei. Összesen huszonnyolc kollégánk dolgozik jelenleg kint a területen, és emellett két takarító-seprűgéppel is járjuk a várost. A Széchenyivárosban gereblyézzük és folyamatosan elszállítjuk a falevelet, az Akadémia kőrút vonalán haladva a Nyíri úttól az Irinyi út irányába. Egy takarítógép a Hitel-Világ-Stádium utcák környékén tisztítja az útszegélyt hét végi nagy szél által odahordott piszoktól. 

A Lóverseny utca mögötti, úgynevezett "rüsselsheimi játszóteret" és közvetlen környékét már a múlt héten kitisztították a munkások. Szükség is volt rá, hiszen nagyon elhanyagolt volt a régebben szebb napokat megélt tér.

A részlegvezetőtől megtudtuk: a következő hetekben a  Széchenyiváros többi részére is eljutnak, mindenhol megtisztítják a zöldterületeket és a játszótereket. Mivel a városrész igen nagy, így a munka akár három-négy hétig is eltart. A város többi részén ezzel párhuzamosan más jellegű területrendezésekkel is foglalkoznak. Dolgoznak a főtéren, emellett az Izsáki úti véderdőben favágás, a város nagyobb közlekedési csomópontjain pedig már a tavaszi sövény-nyírás zajlik. Mint ismeretes ugyanis, a kereszteződésekben a sövény nem akadályozhatja a kilátást, azt mindenhol vissza kell vágni 50 centiméter magasságúra.

Telefonáljon, aki elhanyagolt sövényt lát

Az önkormányzat szívesen veszi, ha az itt élők jelzik: Hol látnak a közterületen olyan elhanyagolt, magasra nőtt sövényt, amely veszélyeztetheti a biztonságos közlekedést. Ilyen esetben a hivatal városüzemeltetési osztályát lehet hívni, és ott megadni a pontos címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!