Közélet

2007.12.17. 16:03

Tüntettek, fáztak, hazamentek

Fáztak a tüntetők a Bács-Kiskunban meghirdetett 5 félpályás útlezárás 3 helyszínén, ezért hamarabb hazamentek...

Noszlopy

Nem vettek részt óriási tömegek Bács-Kiskun megyében a mai „félpályás” demonstrációkon, ráadásul három helyszínen a meghirdetettnél hamarabb „bezárták a boltot”.

- E75-ös út, Kiskunfélegyháza és Kecskemét között, 94.8-95.2 km szelvény. A tüntetők elvileg 16 óráig maradtak volna, a rendőrség szerint azonban már 15 órakor szétszéledtek. Ezen a helyen 38 személy, 20 személygépkocsi, 1 kombájn, és 15 mezőgazdasági vontató akadályozta félpályán a járműforgalmat.

- 51-es főút, Dunavecse közelében, 60-62 km szelvény. Itt kitartottak a demonstrálók 16 óráig és 50 személy, valamint 50 jármű (személyautó, munkagép) tartózkodott a helyszínen.

- 53-as főút, Kiskunhalas közelében, 62-64 km szelvény. A tüntetés 9-15 óra között tartott volna, de 14 óra 20 perckor távozott a jelenlévő 30 ember, és elgurult a reggel megjelent 24 különböző gépjármű is.

- 53-as főút, Akasztó belterületén. A rendőrségtől kapott tájékoztatás szerint ezen a helyen az előre bejelentett 50-60 tüntető helyett mindössze heten jelentek meg, és az eredetileg meghirdetett 17 óra helyett már 14 órakor távoztak.

- 52-es főút, Solt és a kis-Duna híd között. Ezen a helyszínen is csupán 7 tüntető és hét jármű akadályozta félpályán a forgalmat. A rendőrség szerint azonban ők voltak Bács-Kiskun megyében a legeredményesebbek, amennyiben az 52-es főút jelentős járműforgalmában jelentős torlódást okoztak. Ezen a helyszínen, a rendőrségen tett bejelentés szerint, egészen szombatig (december 22.) demonstrálnak a gazdák.

Címkék#Sztrájk
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!