Közélet

2007.12.01. 17:00

Sok a számla, kevés a pénz

A közös képviselők minden eddiginél szorosabb együttműködésére van szükség a jövőben. Ez a megállapítás a Kecskeméti Társasházközösségek Érdekvédelmi Egyesületének évzáró közgyűlésén hangzott el.

G.S.

Az összefogást elsősorban a jogszabályok folyamatos változása indokolja. Dr. Mészáros Antal alelnök szerint a jó közös képviselőnek egy kicsit polihisztornak kell lennie. Lehetőleg ismerjen minnél több szakmát, tudja, hova nyúljon, ha baj van. A lakások tulajdonosaival pedig folyamatos, jó kapcsolattartásra kell törekednie. Ezt erősítette hozzászólásában Molnár Árpád is, aki többek között a lakóközösségek, a szomszédok összetartásának fontosságára hívta fel a jelenlévők figyelmét.
Elmondta továbbá, hogy valószínűleg rövidesen elkészül az úgynevezett lakáskódex, ami a közös képviselők napi munkájának alapvető dokumentuma lesz. A közeljövő másik jelentős eseményeként értékelte, hogy valószínűleg újra lesz felügyeleti szerve a lakóközösségeknek. Az ügyészség ellenőrzi majd a jogszabályok betartását.  

Imre Mária hozzászólásában elsősorban szervezeti kérdésekkel foglalkozott. Hangsúlyozta: egyelőre senki nem tudja, hogy fő- vagy mellékállásban valójában mennyien foglalkoznak Kecskeméten ingatlanok kezelésével. Hozzátette, hogy szükségesnek tartja az egyesületi taglétszám növelését. Mindenki egyetértett a felvetésével: akkor képviselnének igazi erőt a városban, ha a közös képviselőknek legalább a fele tagja lenne az érdekvédelmi szövetségnek. Ennek fontosságát emelte ki Mag József is. Szerinte elsősorban a közszolgáltatókkal folytatott tárgyalásokon kellene elérni, hogy partnernek tekintsék a szervezetet, mivel a közüzemi számlák összege már kezdi meghaladni a lakástulajdonosok anyagi lehetőségeit.

Dr. Koi Béla elnök zárszavában röviden értékelte az elmúlt év munkáját és megfogalmazta az egyesület előtt álló feledatokat. Bejelentette: jövő év elején tisztújító közgyűlést tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!