Közélet

2007.12.22. 13:31

Óriás torta nélkül már nincs karácsony Lakiteleken

A meglepetés ezúttal sem maradt el Lakiteleken a falukarácsonyon. A közel két méter hosszú, hatvan centimétere széles tortából, több mint négyszáz szeletet osztottak szét.

Szentirmay

Minden évben megszervezik a nagyközségben a falukarácsonyt, amire nagyon sokan kíváncsiak. A művelődési ház nagytermébe nem is férnek be az emberek, ezért akik nem jutottak be, az előtérben tévén keresztül figyelhetik a színpadon lejátszódó eseményeket.

A mostani programban az óvodások és iskolások is bemutatkoztak. A legnagyobb sikert a színjátszósok aratták a Macskarisztokraták című zenés darabbal, amit Vargáné Darabos Márta rendezett és tanított be. A műsor végén virággal lepték meg a fiatalok.

A tombolahúzás szinte mindenkit érintett, mert kevesen voltak olyanok, akik nem vásároltak szelvényt. Rengeteg ajándékot sorsoltak ki, a fődíj egy házimozi rendszer volt.

A közel két méter hosszú torta, ami most egy téli tájat ábrázolt, már hozzátartozik a lakiteleki karácsonyhoz. Nagy Péter kétféle ízben készítette el, fehér csokisban és erdei gyümölcsösben. Természetesen mindenki meg akarta kóstolni, és jutott is belőle mindenkinek. Akadtak olyanok, akik kétszer is sorba álltak, de ez sem jelentett problémát.
Az is hagyomány a településen, hogy erre a napra süteményversenyt hirdetnek. Az eredményhirdetés után a különböző finomságokat az egyedül élőknek és a rászorulóknak juttatják el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!