Közélet

2007.11.07. 09:28

Megaberuházás - ünnepi vég

Végéhez érkezett a szennyvízcsatorna beruházás Kecskeméten, Kerekegyházán, Ballószögben és Helvécián.

S.H.

A több mint tízmilliárd forintos beruházás mintegy tízezer családot érint, néhányuk kivételével már mindenki használhatja a rendszert. Tegnap (kedd) Kecskeméten ünnepélyes keretek között adták át azokat az átemelőket, amelyek a csatorna-rendszer hibátlan működését szavatolják.
– Az alföldi városok közül elsőként Kecskeméten nyílik lehetőség valamennyi érintett háztartásban a minőségi folyékonyhulladék kezelésére – mondta Lévai Jánosné önkormányzati képviselő.
– Az Európai uniós  és hazai támogatásból megvalósuló beruházásnak köszönhetően Kecskeméten csak nagyon kevés olyan utca marad, ahol nem érhető majd el a csatornaszolgáltatás – hangsúlyozta.

A csatornázást követő úthelyreállítás nyár közepén kezdődött, de a téli időjárás miatt csak jövő tavaszra fejeződik be. Sipos László kecskeméti alpolgármester elmondta: - Sokszor érezhették úgy, hogy egyhelyben toporgunk. Holott abban az időszakban a város vezetése azon dolgozott, hogy a pénzt előteremtse a még teljesebb körű úthelyreállításokra. Ezt követően köszönetet mondott mindenkinek, aki aktívan részt vett a munkában, beleértve az előző és a mostani városvezetést is.

Végezetül hozzátette: – Bízom benne, hogy mindenki komolyan gondolta egykoron a csatlakozási szándékát, és aláírja a csatornaszolgáltatási-szerződéseket. Hiszen ha nem érjük el a 90 százalékos rákötési arányt, akkor a városnak vissza kell fizetnie a többmilliárdos támogatást. Ezért a városvezetés elkötelezett az iránt, hogy szankciókkal sújtsa azokat, akik a lehetőség ellenére sem veszik igénybe az új közművet.

S.H. -->

Ezek is érdekelhetik