Közélet

2007.08.16. 09:39

Sutusfalui csomópont lehet a megoldás, de ehhez kell a nyugati elkerülő

Részben mentesülhetne a forgalomtól a Búzavirág utca, ha megépülne a sutusfalui és a kadafalvi körforgalmi csomópont, valamint az ezeket összekötő nyugati elkerülő.

T. V.

Kósa József önkormányzati képviselő lapunknak elmondta: információi szerint a Vízmű utca, a Hetényi út és a III. Béla körút találkozásánál lévő csomópont a tervek szerint jövő nyáron elkészül. Ennek költsége 190 millió forint, amit fele-fele arányban áll a város és a központi költségvetés.

Ezt követhetné a kadafalvi csomópont megépülése, amely a Dunaföldvári úton, a kadafalvi elágazás és az Auchan mostani körforgalmi csomópontja között lenne.
A beruházás következő lépcsőjében lehetne megépíteni a két csomópontot összekötő nyugati elkerülőt, amely lényegében megkerülné a teljes Petőfivárost.
Azt azonban még nem tudni, hogy az elkerülő megépülése mikorra várható. A képviselő szerint a sutusfalui csomópont megépülését követően a Hullám vendéglőnél lévő kereszteződés forgalmi rendjén is változtatni kellene mindaddig, amíg az elkerülő nem épül meg. A csomópont ugyanis önmagában forgalomtorlódáshoz vezethet. A petőfivárosi részönkormányzat egyébként felkérte a polgármesteri hivatalt arra, hogy a forgalmi rend megváltoztatásának lehetőségeit vizsgálja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!