Közélet

2007.08.26. 13:34

Kultúrával az ordas eszmék ellen

Vasárnap délelőtt David Admon, Izrael magyarországi nagykövete nyitotta meg a III. Halasi Zsidó Fesztivált.

Sebestyén István

Immár harmadik alkalommal rendezte meg a Kiskunhalasi Izraelita Hitközség (második alkalommal együttműködve a a Halasi Csipke Közalapítvánnyal) a zsidó fesztivált.
A vasárnap délelőtti megnyitón David Admon, Izrael magyarországi nagykövete köszöntötte az egybegyűlteket.
Rajta kívül Várnai László, Kiskunhalas polgármestere, valamint Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke is köszöntőt mondott.

Várnai hangsúlyozta: "legyünk büszkék arra, hogy kultúrával válaszolunk az újonnan előretörő ordas eszmékre". A Magyar Gárda szombati megalakulására utalt Bányai Gábor is, aki úgy fogalmazott: "kinevetjük azokat, akik szét akarnak bennünket szakítani".

A megnyitón látható volt a Gottex cég - a nagykövet felesége, Aya Admon Mayzels asszony által szervezett - fürdőruha kiállítása, valamint Pozsgai Ákos halasi fotós szentföldi képeiből készült tárlata. A szegedi Golda Meir Szalonzenekar műsora után a program délután a halasi zsinagógában folytatódik zsidó dalokkal, júdaista szokások, kegytárgyak bemutatásával, valamint a budapesti Gólem Színpad bemutatójával és a szegedi Sheket Klezmer Zenakar fellépésével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!