Közélet

2007.08.07. 09:26

Kiállták a zuhanópróbát- Képgalériával

A kecskeméti Repülőkórház páciense volt hétfőn Szekeres Imre honvédelmi miniszter és a Boros-Bochkor műsorvezető páros. A repülőnapon ugyanis mindhárman a levegőbe emelkednek.

T. V.

Izgalmas verseny zárja majd szombaton és vasárnap a kecskeméti repülőnapot. Mindkét alkalommal, a programok végén egy amerikai Bell Cobra helikopter, egy MiG-29-es vadászrepülőgép, egy Extra 300-as sportrepülőgép és egy Forma 1-es autó versenyez majd. A gépek fedélzetén repülnek: Szekeres Imre honvédelmi miniszter, valamint Bochkor Gábor és Boros Lajos rádiós műsorvezetők.

A szabály az ismert közéleti személyiségekre is vonatkozik: csak az repülhet, aki arra fizikailag alkalmas. Ezt tesztelték tegnap a Kecskeméti Repülőorvosi Kutatóintézetben. A miniszter és a népszerű műsorvezető páros átesett vérvételen, vérnyomásmérésen, EKG vizsgálaton, fül-orr-gége vizsgálaton, sőt, a barokamra sem maradhatott ki.

Igaz, ez utóbbiban nem kellett annyi mindent kiállniuk, mint a pilótáknak. Csak egy szűkített vizsgálat történt, egy zuhanópróba. Ennek az a lényege, hogy kiderüljön: hogyan viseli a középfül a légnyomásváltozást. Mindhárman jól vették az akadályokat, így megfeleltek, és hétvégén utasként repülhetnek.

Mint kiderült, Boros Lajosnak nem sok gondja akadt életében a légnyomásváltozással, hiszen egykor könnyűbúvárkodott. Ettől függetlenül ez alkalommal nem makkegészségesen érkezett a vizsgálatra, mert éppen egy középfül gyulladással küszködik, ami remélhetÕleg nem zavarja majd a hétvégi versenyben.


T. V. -->

Címkék#Egyéb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!