Közélet

2007.08.30. 10:29

Érsekcsanádi növényházban termelték a marihuánát

Három fős, kábítószertermelő társaság ellen nyomoznak a bajai rendőrök.

K. T.

Az egyik gyanúsított előzetesben várja a fejleményeket - jelentették be szerdán a kapitányság tájékoztatóján.
Még a hónap elején egy érsekcsanádi üdülőben fedezték fel a növényházat, amelyben 77, különböző fejlettségű tő marihuána nőtt.

Pokker Zoltán őrnagy elmondta: a gyanúsítottak az internetről szerezték meg a technológiát és szakszerűen alakították ki a szigetelt, légkeveréssel, párologtatóval ellátott termőhelyet. A lefoglalt, közel két kilogramm már meghaladja a csekély mennyiséget, a hatóanyag tartalom megállapítása azonban még folyamatban van.

- Kábítószerhez kötődő bűncselekmények ügyében nyomozunk, az egyik illető lakásán ugyanis lőszereket, robbanószert is találtunk. Ez szervezettségre utal, ezért bizonyítandó, hogy kereskedelmi céllal termeltek marihuánát a sükösdi illetők, akik korábban már hasonló jellegű ügyek miatt kerültek látókörünkbe - fogalmazott a nyomozó alosztály vezetője.

Csend és jutalom

A bizonyítást veszélyeztetheti, ha túl korán számolunk be az eredményről - válaszolta András István kapitány, akit a több hetes hallgatás okairól kérdeztünk.

Az alezredes hangsúlyozta: a kábítószeres ügyek kapcsán komoly operatív erőket kell mozgósítani. Egyben arról is beszámolt, hogy az ügyben végzett munkájáért két főnek pénzjutalmat ad át a jövő héten. Ennek mértéke lehetőségeikhez igazodik, nettó 35 ezer forintot vehetnek át munkatársai.

 


 

Az alezredes hangsúlyozta: a kábítószeres ügyek kapcsán komoly operatív erőket kell mozgósítani. Egyben arról is beszámolt, hogy az ügyben végzett munkájáért két főnek pénzjutalmat ad át a jövő héten. Ennek mértéke lehetőségeikhez igazodik, nettó 35 ezer forintot vehetnek át munkatársai. -->

Címkék#Bűnügyek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!